Diari Més

Un túnel de llum i un arbre on es pot entrar centraran 45 dies de Nadal a Reus

La campanya aposta enguany pels espectacles itinerants al centre de la ciutat i inclourà la pista de gel

La programació de 'Reus és Nadal' va presentar-se ahir dimarts de la mà de la seva nova imatge.

Un túnel de llum i un arbre on es pot entrar centraran 45 dies de Nadal a ReusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus és Nadal es consolida com la marca nadalenca de la ciutat i tornarà a ser, enguany, el lema que aplegui els 45 dies d’activitat que l’Ajuntament programa en la campanya vinculada a aquestes dates. Mes i mig, en total, per gaudir d’espectacles al carrer, tallers infantils al Gaudí Centre o l’enllumenat que s’engegarà aquest divendres i fins el 6 de gener. La plaça de la Llibertat acollirà de nou, tal com va avançar el Diari Més, la pista de patinatge sobre gel, que estarà acompanyada d’atraccions de fira per als més petits. L’emplaçament estrena aquest 2018 un element ben curiós: un túnel lumínic de 20 metres de llarg per 3 metres d’alçada i 6 metres d’amplada. Al Mercadal hi haurà el mercadet de productes nadalencs –del 29 de novembre al 23 de desembre– i un particular arbre de 7,5 metres d’alçada i 3100 wats de potència que serà totalment transitable. Hola 2019 donarà la benvinguda a l’any nou, igualment davant el palau municipal, amb els Dj’s Florida y Hermoso que faran una batalla de Dj’s amb tres estils de música diferents, fent participar al públic en funció del tipus de música.

El mercat d’artesania s’instal·larà a la plaça d’Evarist Fàbregas del 6 de desembre al 6 de Nadal. La programació de la campanya recull també els principals esdeveniments nadalencs tradicionals de la ciutat, la majoria organitzats per entitats de la ciutat, com són Retaules Vivents de Nadal, cantades de nadales, exposició de pessebres, caga tió, ball dels 12 mesos, ball del Naixement de Jesús, l’Home dels nassos, el Parc de Nadal i les representacions d’Els Pastorets, entre d’altres. Els Retaules Vivents, que es podran veure al voltant de l’església prioral de Sant Pere i la plaça de les Peixateries Velles els dies 23, 24, 26 i 30 de desembre a les 20 h, celebren 30 anys amb la tradicional representació de diverses escenes del naixement i infantesa de Jesús.

Les llums, divendres

A banda de l’enllumenat de les places Mercadal, Prim i Llibertat, dels arbres del Tomb de Ravals i dels barris, contractats per l’Ajuntament de Reus mitjançant una licitació, hi haurà una vintena de carrers il·luminats a iniciativa dels establiments comercials, amb el suport del 30% amb una subvenció municipal. Els establiments comercials que hagin participat en el pagament de l’enllumenat rebran un distintiu que els identificarà com a col·laboradors, tiquets descompte dels aparcaments municipals, de la pista de gel i invitacions per l’activitat de ludoteca al Gaudí Centre. Sota el títol El Nadal més modernista, l’Agència Reus Promoció organitza per segon any el servei de ludoteca amb tallers infantils i manualitats relacionades amb el Nadal, Gaudí i el Modernisme els dies 27, 28 i 29 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, en horari de matí i tarda i el 5 de gener en horari de matí.

Aquest Nadal els Mercats de Reus aposten un cop més per oferir regals a tots els clients amb l’objectiu de promoure la compra durant les festes però també per agrair la fidelitat dels clients al llarg de tot l’any. En total, el Mercat Central, el Mercat del Carrilet i els Marxants de Reus regalaran 16.000 euros en xecs de compra, 2.000 bosses de compra reutilitzables, 200 pernils, 3.000 calendaris amb imatges del seguici festiu,10 lots d’estris de cuina, 3 televisors i 3 lots de productes dels Marxants. Els Mercats també s’han preparat per obrir més hores i facilitar les compres la vigília de les festes. Uns horaris més amplis que s’acompanyen d’un programa amb més de 20 propostes per a tots els públics. El Tomb de Reus, Unió de Botiguers i Passeig Comercial El Pallol també han preparat accions en forma de concursos que presentaran més endavant.

Finalment, els patges reials recolliran cartes a la Casa Rull del 2 al 4 de gener i protagonitzaran la cavalcada que sortirà des del carrer Ample.

tracking