Diari Més

Urbanisme

Sol i Vista vol més seguretat en l'obra de la segona fase del Pla de Barris

L’Ajuntament acaba de treure a licitació per 200.000 euros la reforma de Roger de Llúria i crearà dos nous espais d’aparcament

Part del mobiliari dels primers treballs s'acaba d'instal·lar.

Sol i Vista vol més seguretat en l'obra de la segona fase del Pla de BarrisOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Sol i Vista esperen amb expectació i cautela l’inici de la segona fase del Pla de Barris, que consistirà en la reforma del carrer Roger de Llúria en el tram fins a Josep Iglesies i Fort. L’Ajuntament va treure aquest 11 de novembre a licitació les obres, amb un pressupost inicial de 196.889 euros IVA inclòs. Els treballs de la primera fase, centrada en els carrers Entença, Almirall Requesens i Nelson Mandela, estan en aquests moments acabant d’enllestir-se amb la col·locació de mobiliari i arbrat pendents i l’arranjament dels darrers detalls. El seu desplegament va generar importants molèsties entre el veïnat de la zona, que celebra l’execució del projecte però lamenta haver hagut de conviure amb problemes de mobilitat i amb multitud d’obstacles a la via d’especial afectació per a la gent gran.

La presidenta de l’Associació de Veïns del barri Sol i Vista, Ana Belén Castaño, explica que «sabem que és positiu que es remodeli el barri i és clar que volem que es faci però necessitem que les obres es portin a terme amb més control i seguretat per tal d’evitar les caigudes que ara hem tingut». La primera fase, que ha costat 639.978 euros i finalitzarà setmanes tard respecte a les previsions anunciades, «va limitar molt l’accessibilitat als veïns i alguns es van quedar sense poder sortir massa de casa seva força temps». Per això, «hem demanat que no ens tornem a trobar en una situació similar», afegeix Castaño.

Fonts municipals precisen que l’Ajuntament, «com en totes les obres, es compromet a garantir el màxim de facilitats a tots els veïns per tal que puguin accedir a les seves cases i transitar amb la màxima normalitat possible», i que treballarà perquè «l’afectació sigui mínima» tot i que aquesta «és una millora molt important per al barri». En detall, la segona fase del Pla de Barris de Sol i Vista i Immaculada, que és la corresponent al carrer Roger de Llúria, mantindrà el sistema de circulació existent amb dos sentits al tram des de la carretera d’Alcolea fins al carrer Josep Iglesies Fort, i preveu direcció única per a la resta del carrer. La solució projectada amplia les voreres seguint els criteris recollits al Pla de Mobilitat Urbana de Reus i dotant-lo d’unes característiques similars als carrers recentment remodelats, amb vorades de granit, paviment de voreres de panot o terratzo i paviment asfàltic. Les seccions s’han dissenyat en base a donar una major comoditat als vianants i estaran adaptades a persones amb mobilitat reduïda, augmentant l’amplada de les voreres actuals. L’actuació inclou també obres en el sistema de sanejament, enllumenat i jardineria. El procés de licitació admet ofertes d’empreses fins el 3 de desembre i contempla uns quatre mesos d’obres des de l’adjudicació.

Prop de la residència i de l’Estadi

Més enllà de l’arranjament de Roger de Llúria, l’Ajuntament també tirarà endavant altres dues accions que aniran destinades a millorar les opcions d’estacionament a Sol i Vista. Es tracta de dues zones, ara solars, que s’habilitaran com a aparcaments de vehicles. Un d’ells està ubicat a continuació de la residència Roger de Llúria. L’altre, entre l’Estadi Municipal i els horts urbans. Aquest últim sí que forma part del Pla de Barris, acceptat en el període d’al·legacions, però el primer resulta directament d’un compromís pres amb el veïnat de la zona i que properament es traslladarà a la realitat.

Materialitzar el Pla de Barris està sent possible perquè el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va aprovar la pròrroga fins a 31 de desembre de 2019 dels projectes beneficiats per la convocatòria de 2009. A l’estiu, i un cop acordada aquesta ampliació del marge de maniobra, l’Ajuntament va sol·licitar també a Territori una nova pròrroga fins al 2023. Si la proposta de Reus rebés llum verda, la seva aplicació s’estendria al total de projectes a nivell català. De moment, i a l’espera que la segona fase del Pla de Barris de Sol i Vista i Immaculada es posi en marxa, la primera haurà servit per dotar els carrers Entença, Almirall Requesens i Nelson Mandea d’unes superfícies «coherents amb les obres realitzades recentment a l’entorn, amb vorades de granit, paviment de voreres de panot i eliminant barreres arquitectòniques».

tracking