Diari Més

Salut

Cs denúncia la 'desaparició' sobtada de 364 pacients de la llista d'espera del Sant Joan de Reus

Segons les dades recollides per la formació taronja, en un mes s'han fet 113 proves de TAC, moltes menys que els pacients que n'esperaven

Pla general de l'accés principal a l'Hospital Sant Joan de Reus. Imatge del 18 de gener del 2018

Hospital Sant Joan de Reus, sarna, treballador, brot, infeccióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jorge Soler, diputat de Ciutadans ha demanat explicacions a la conselleria de Salut de la Generalitat per la 'desaparició' sobtada de centenars de pacients de llistes d'espera de l'Hospital Sant Joan de Reus.

Segons el partit taronja, en una informació que recull el digital Crònica Global, fa un mes van presentar una pregunta parlamentària a la Comissió de Salut del Parlament català en què s'exposaven les xifres de pacients que estaven pendents d'un TAC o un escànner cerebral a Reus.

Les xifres que aleshores va recollir la formació eren que hi havia 383 pacients a la llista d'espera per una prova diagnòstica a l'agost, amb una demora mitjana de 297 dies d'espera. Però segons Soler, un mes després, la gerència de l'hospital reusenc afirma que hi ha 19 malalts en el registre de demores, amb 34 dies d'espera de mitjana.

De la mateixa manera, mentre que fa quatre setmanes hi havia comptabilitzades 1.161 proves realitzades des del mes de gener, les actuals són de 1.274, segons les dades del centre hospitalari. Això representa que en aquest últim mes s'haurien realitzat fins a 113 proves noves, però que això hauria representat una reducció de 364 pacients a la llista d'espera.

Sense tenir confirmació oficial, una explicació de tot plegat podria passar, probablement, per la diferència en el tractament de dades en una i altra ocasió, tenint en compte que la primera vegada que es van donar haurien inclòs pacients ja atesos. L’errada, que seria tècnica, no afectaria els pacients.

tracking