Diari Més

Infraestructures

Pellicer demanarà als alcaldes fer front comú per defensar les infraestructures del territori

El comissionat per al Corredor del Mediterrani ha afirmat que la estació intermodal no està entre els plans de Fomento

Recreació de l'interior de l'estació que es va preveure inicialment al sud de l'aeroport.

Pellicer demanarà als alcaldes fer front comú per defensar les infraestructures del territoriACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha lamentat aquesta tarda que el Ministerio de Fomento no tingui entre els seus plans la construcció de l'estació intermodal del municipi. El batlleveu un «menysteniment» per part del govern espanyol de cara al territor, el qual té un gran pes demogràfic i dinamisme econòmic. Per aquest motiu ha anunciat que es reunirà amb els alcaldes de la demarcació per formar un front unitari i defensar les infraestructures del territori.

Pellicer considera «molt greu» lesdeclaracions del comissionat del govern espanyol per les obres del corredor, Josep Vicent Boira, en una conferència de la Cambra de Tarragona. «L'Estat ha fallat a la seva paraula i al compromís adquirit amb la regió i la ciutat de Reus», ha dit Carles Pellicer.

«Error històric»

La Cambra de Reus, per la seva banda, ha qualificat la decisió de Foment com «un altre error històric» en el disseny ferroviari del Camp de Tarragona i ha tornat a demanar «unitat d’acció» al territori. La corporació econòmica considera que és «sorprenent» que no es tingui en compte «la importància de l'àmbit més potent, a nivell metropolità, que juguen les ciutats de Reus iTarragona».

L’ens constata que, sense estació intermodal, la nova estació de Cambrils assumirà la centralitat ferroviària i posa en dubte si està ben dimensionada i té els serveis necessaris per actuar com a tal.Per la qual cosa, fa una crida a fer un front comú per demanar a Foment que no desestimi el projecte, el qual va assegura Foment el març del 2016 que estava entre els seus plans d'actuació.

tracking