Diari Més

Societat

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp instal·larà un segon forn crematori

La previsió és que entri en funcionament durant el primer semestre del 2019

Carles Pellicer en una visita a les instal·lacions de

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp instal·larà un segon forn crematoriCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp instal·larà un segon forn crematori d’alta capacitat a causa de la creixent demanda d’incineracions. Està previst que entri en funcionament durant el primer semestre del 2019. L’empresa està ultimant el projecte de millora de serveis al Crematori Municipal que contempla el nou forn i la col·locació de nous filtres de partícules, per reduir encara més les emissions a l’atmosfera. El projecte té un pressupost total de 785.000 euros.

El nou forn, segons la normativa actual, estarà catalogat com equipament d’altra capacitat, i contempla una xifra de serveis superiors a les 800 cremacions any. La instal·lació del segon forn doblarà com a mínim la capacitat del Crematori Municipal i podrà assumir fins a 6 serveis diaris. Actualment, se’n poden realitzar tres al dia.

L’actual forn crematori es va estrenat l’any 2003, i des de llavors ha incrementat el serveis fins arribar a les 750 cremacions l’any que es fan actualment. Fa quinze anys, la xifra de cremacions era d’uns 150 serveis anuals.

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, projecta la implantació de nous filtres de partícules per millorar les emissions al medi ambient. L’empresa s’avança així a la nova normativa europea que entrarà en vigor els propers anys.

En els darrers anys, l'empresa ha invertit en la construcció de nous columbaris al Cementiri General de Reus i en la posada en marxa d’un servei novedós com el Jardí de Cendres, que ofereix als familiars un espai on espargir les cendres dels difunts.

Nou edifici de serveis

D’altra banda, el pla d’inversions dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp contempla laconstrucció d’un nou edifici de serveis que s’ubicarà a la part nord del Cementiri General. Un espai que inclourà un nou magatzem de residus i també uns nous serveis públics. Actualment, el cementiri únicament disposa de serveis pública a l’edifici d’accés al recinte, amb la qual cosa la nova obra ha de contribuir a millorar la comoditat dels usuaris. El pressupost de l’obra és de 80.000 euros.

tracking