Diari Més

Municipal

La plaça de l'Estació de Reus es converteix en zona smart

L'Ajuntament l'ha dotat d'una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics, d'un banc intel·ligent i de wifi gratuït

El banc intel·ligent

La plaça de l'Estació de Reus es converteix en zona smartAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de l’Estació s'ha convertit en una zona Smart, amb la posada en funcionament de diferents serveis avançats: una nova estació de recàrrega per a vehicles elèctrics, integrada a la xarxa que gestiona Reus Mobilitat i Serveis; cobertura de la xarxa municipal Reus WiFi; i un banc intel·ligent per a la recàrrega de dispositius mòbils, alimentat amb mòduls fotovoltàics.

L’Ajuntament de Reus, dins l’estratègia Reus Smart City, ha instal·lat un carregador de vehicleselèctrics que té capacitat per donar servei a dos cotxes. És de recàrrega semi-ràpida, amb la qual cosa un vehicle convencional es pot carregar completament amb un temps d’entre 2 i 4 hores. La instal·lació completa el pla de desplegament de carregadors municipals previstos per enguany. La xarxa que gestiona l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis disposa actualment de 14 estacions de recàrrega, amb capacitat per donar servei a 32 vehicles de manera simultània.

La plaça de l’Estació també disposa de cobertura de Reus WiFi, de la xarxa oberta de Reus Smart City. L’abast del servei també arriba al passeig de Sunyer i a la plaça de les Oques. Amb aquesta nova implantació, el projecte Reus WiFi ha passat de 16 a 18 espais coberts, i té la voluntat d’anar ampliant les zones WiFi públiques a diferents espais de la ciutat de manera progressiva. L’ús de la xarxa pública ha anat creixent, i actualment, més de 500 usuaris es connecten diàriament a la xarxa.

La tercera actuació inclosa a la zona Smart de la plaça de l’Estació és la instal·lació d’un banc intel·ligent, que substitueix el banc tradicional que hi havia fins ara. El nou seient públic, de disseny modern, permet la recàrrega d’aparells mòbils amb connexió USB o amb tecnologia sense fils. El carregador funciona de manera autònoma, gràcies a la bateria i mòduls fotovoltaics de què disposa. Aquesta actuació ha tingut un cost de 6.500 euros.

tracking