Diari Més

El Reus treballa a contrarrellotge per trobar comprador pel club

La SAE compta amb una proposta en ferm encara que hi ha hagut contactes amb altres possibles inversors

Joan Oliver, màxim accionista del CF Reus Deportiu, en la roda de premsa del passat 30 d'octubre.

El Reus treballa a contrarrellotge per trobar comprador pel clubOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació del CF Reus és complicada, molt complicada, però des del club es mostren confiats de cara al futur més pròxim. La Societat Anònima Esportiva (SAE) va entrar en preconcurs de creditors a causa del mal moment econòmic que estava travessant. Amb un deute reconegut superior als cinc milions d’euros, calen inversions per evitar un mal major.

Joan Oliver, conseller delegat, té entre cella i cella la venda del club. Creu que seria la millor solució perquè la SAE pogués començar de zero i no es veiés abocada a un desastre que, des del club, no veuen proper, de moment.

L’ampliació de capital de tres milions d’euros que també s’havia plantejat com a opció ha quedat, de moment, aparcada, ja que la prioritat és la venda a una persona o a un grup que sigui capaç de redreçar la situació econòmica d’una entitat. Un club que, esportivament, està donant la cara tot i els nombrosos problemes que hi ha hagut amb les inscripcions i que han deixat una plantilla molt curta, fet que ha provocat que jugadors del filial i del juvenil estiguin tenint més protagonisme de l’esperat tant en els partits com en el dia a dia de l’equip roig-i-negre.

Segons ha pogut saber aquest diari, actualment hi ha una proposta amb la qual està treballant el CF Reus. Una persona o un grup la identitat del qual encara no ha estat desvelat, però que té números per a arribar a un acord que, de moment, encara està força llunyà. Cal recordar que el preconcurs de creditors té una durada màxima de tres mesos i, fins llavors, el Reus té temps per a solucionar els problemes financers.

En els darrers dies s’ha parlat de possibles propostes arribades de la Xina, de Qatar, de Portugal o, fins i tot, del mateix Jorge Mendes, persona que sempre ha estat vinculada al CF Reus d’alguna manera o una altra i que, entre d’altres, és representant de Cristiano Ronaldo i de Jose Mourinho.

L’esmentada proposta que ara mateix està centrant tots els esforços del CF Reus no és cap d’aquestes, però el club prefereix treballar en silenci i intentar arribar a un acord sense aixecar especulacions ni informacions que puguin perjudicar a les negociacions.

Sous i jugadors sense fitxa

Pel que se li acaba el temps al club és per a afrontar els pagaments amb els futbolistes. Ja van dos mesos i catorze dies sense abonar les nòmines i alguns jugadors ja prefereixen no cobrar a temps després del tercer mes per a quedar lliure i poder signar per algun altre equip.

En el si del club es mostren optimistes perquè creuen que abans del dia 10 de desembre podran realitzar algun pagament, encara que no sigui el de la totalitat de les tres nòmines que ara com ara deuen als esportistes i els treballadors. Els futbolistes han realitzat un esforç gegantí quedant-se a la ciutat de Reus i el club els ho vol agrair complint amb el que havien pactat. El compromís dels futbolistes, de moment, és màxim, però un tercer mes sense cobrar el salari podria acabar desembocant en alguna fuga.

A banda de tots aquests problemes, els Vitor Silva, Tito, Isaac Cuenca i Karim Yoda, que no van poder ser inscrits a l’agost, continuen sense tenir fitxa. Els quatre tenien el compromís del club que en l’obertura de la finestra del mercat d’hivern serien jugadors del CF Reus a tots els efectes, però tant els problemes amb els pagaments dels sous com les gestions de la venda de la SAE incrementen la preocupació de quatre futbolistes que, en la majoria dels casos, no tindran cap problema per a aconseguir un equip de Segona Divisió A que els contracti si acaben decidint marxar.

tracking