Diari Més

Successos

Desmantellat un grup d'atracadors que va actuar a Reus i s'amagava a Alacant

Dos dels detinguts, que van atracar amb una arma de foc una empresa de Reus i van colpejar un dels treballadors, han entrat a presó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desmantellat un grup d'atracadors responsable de tres robatoris amb violència en establiments de Catalunya que s'amagava a Alacant. Dos dels detinguts han ingressat a presó, i els altres dos (un home i una dona) han quedat en llibertat amb càrrecs. Tots són de nacionalitat espanyola i tenen entre 20 i 47 anys. Els dos empresonats, que s'amagaven a la ciutat alacantina de Santa Pola, havien atracat amb arma de foc una empresa de Reus, un banc de Castellbisbal i un establiment de Vilafranca del Penedès. Les detencions es van fer entre el 31 d'octubre i el 2 de novembre per tres delictes de robatori amb violència i intimidació.

La investigació de la Unitat Central d'Atracaments de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos va començar a principis d'octubre, en produir-se un atracament amb arma de foc el dia 5 en una entitat bancària de Castellbisbal. L'atracador, passada la una del migdia, va demanar els diners a un dels tres treballadors mostrant una arma de foc. El lladre va agafar els diners dels diferents calaixos i també una bossa que tenia 12.000 euros. En total es va emportar 20.000. Va fugir amb una motocicleta però va caure en fer una rotonda. Dos vianants el van ajudar i va continuar al seva fugida, però va perdre la gorra en l'accident.

Aquestes primeres investigacions van permetre determinar l'autoria d'aquest atracament i la relació amb dos robatoris anteriors. El primer va ser el 27 de setembre, quan dos lladres van entrar en una empresa de Reus i van exhibir una arma de foc. Van amenaçar dos treballadors i amb empentes i cops els van portar fins on hi havia dues caixes fortes. Van intentar que les obrissin, però no van poder i van fugir sense emportar-se res. Una des víctimes va haver de ser tractada mèdicament pels cops. Els investigadors van identificar un dels dos assaltants, que els testimonis van confirmar.

El segon robatori va ser el 4 d'octubre, quan dos homes van intentar atracar un establiment a Vilafranca del Penedès amenaçant els treballadors amb dues armes de foc, però van tornar a marxar amb les mans buides. Abans van donar un cop de puny al nas a un dels empleats.

Els agents van esbrinar que els lladres s'havien desplaçat amb una motocicleta i es va poder identificar un d'ells, que també va ser reconegut per les víctimes.

La investigació es va centrar llavors a localitzar i detenir el líder del grup, que té nombrosos antecedents. Es va esbrinar que estaria a la Comunitat Valenciana i es va formar equip amb la Policia Nacional.

El 31 d'octubre es van detenir a la província d'Alacant els dos lladres que havien estat identificats en els robatoris violents de Reus i Vilafranca. L'endemà, els agents van fer un registre al domicili del principal investigat, ubicat a Santa Pola.

El 2 de novembre, es va registrar el domicili de l'altre detingut, al Vendrell, i tres dies més tard van quedar detinguts a Reus la seva parella i un altre home, que estarien relacionats amb els fets investigats. En les dues entrades es van trobar una arma de foc detonadora que havia estat modificada i habilitada per disparar, una defensa elèctrica tipus Tàser, una defensa extensible, un esprai de defensa, munició real, uns 4.550 euros i aparells de telefonia mòbil.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial i els dos primers arrestats van ingressar en centres penitenciaris de la Comunitat Valenciana. Els altres dos es troben en llibertat amb càrrecs.

Els atracadors intimidaven els treballadors amb armes de foc i inclús van colpejar a alguns d'ells.-

Desmantellat un grup d'atracadors que va actuar a Reus i s'amagava a AlacantMossos d'Esquadra

tracking