Diari Més

Solidari

Celebraran a Reus una Festa Lila per combatre la violència masclista

Comerç Solidari organitzarà un acte per recaptar fons el 22 de novembre

Montse Godoy amb els llaços liles de la campanya solidària.

Celebraran a Reus una Festa Lila per combatre la violència masclistaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La iniciativa d’un seguit d’establiments de la ciutat per donar suport a causes desinteressades, el Comerç Solidari, va començar fa unes setmanes una campanya per recollir fons per la Fundació Ana Bella, que proporciona atenció i recursos a les víctimes de violència de gènere. Aquesta campanya consistia en la venda de llaços liles en les diverses botigues que hi participen, però la campanya comptarà amb un acte final en què les organitzadores esperen que la ciutadania hi pugui participar de forma encara més activa.

El pròxim 22 de novembre, amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere el dia 25 del mateix mes, la creperia Kenavo acollirà una Festa Lila. Una iniciativa que pretén recollir més fons per a la Fundació Ana Bella i donar a conèixer les accions de Comerç Solidari als reusencs que s’hi vulguin apropar. Així ho va explicar a aquest mitjà Montse Godoy, de la botiga Atzavara, que va comentar que l’acte comptarà amb la presència de diverses artistes reusenques com l’escultora Mercè Bessó, la il·lustradora Alina Ballester o l’artista visual Queralt Osorio, que exposaran les seves obres i les vendran per sumar els beneficis a la causa.

L’acte, que començarà a les vuit del vespre, també comptarà amb un recital de poemes d’Anna Sentís, acompanyament musical a càrrec de DJ Luna, una exhibició de la Coral Comerç Solidari i un refrigeri.

A banda de la compra d’obres o de llaços liles, els assistents també podran realitzar donatius de forma directa per a la campanya per combatre la violència masclista.

Un comerç diferent

Els establiments impulsors de Comerç Solidari Reus pretenen utilitzar la tradició comercial de la ciutat per promoure iniciatives solidàries com aquest a través de les botigues de proximitat. Aquesta és la tercera campanya que impulsen des de Comerç Solidari, l’any passat, els establiments participants recollien fons per col·laborar amb l’acollida dels refugiats.

Botigues com l’Atzavara, el Batabat, la Caseta de l’Arbre o la Gaudí, i establiments com la Simona, Kenavo o le Bistrot són alguns dels locals on es poden adquirir els llaços liles.

Des de Comerç Solidari volen animar la ciutadania a participar en l’acte del pròxim 22 de novembre a les vuit del vespre a la creperia Kenavo, en què els assistents podran gaudir de l’art, la música i l’artesania local, en una vetllada que servirà per recollir fons per la fundació que treballar per acollir i ajudar víctimes de violència masclista.

tracking