Diari Més

Veïnal

Via Pública estudia canviar 180 punts de llum a Mas Pellicer per fanals

Habitatge i Ajuntament aborden la situació de l’enllumenat amb l’AVV I de Maig, que denuncia «problemes de droga i incivisme»

Navas ensenya el lloc d'un plafó

Via Pública estudia canviar 180 punts de llum a Mas Pellicer per fanalsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants d’Habitatge de la Generalitat, de l’Ajuntament de Reus i l’Associació de Veïns I de Maig van mantenir una reunió, aquest divendres, per abordar la qüestió de l’enllumenat a Mas Pellicer i els «problemes d’inseguretat, de drogues i d’incivisme» que hi tenen relació. I de Maig ha arrencat l’acord d’Habitatge, tal com explica el president de l’entitat veïnal, Eduardo Navas, de reparar els fins a 45 punts de llum ubicats sota els porxos dels blocs que, des de temps enrere, «no il·luminaven perquè algú els havia arrencat o trencat». En total, de plafons d’aquest tipus, al global de Mas Pellicer n’hi ha prop de 180. El veïnat no els vol perquè «estan a l’abast de la mà i hi ha qui els trenca contínuament fent que la despesa de manteniment sigui molt alta i que algunes parts del barri estiguin gairebé sempre a les fosques». Per això, demana que es reemplacin per «fanals de quatre braços que puguin donar llum a tota la zona des de les places i que quedin elevats».

Navas precisa que «cada bloc de Mas Pellicer dóna a tres places i, per això, seria qüestió de posar un fanal a cada plaça i eliminar els punts de llum sota els porxos». El tema va tractar-se a la trobada, on en una estimació inicial «es va veure que caldrien uns 20 fanals i que la inversió de fer-ho tot plegat podria ser d’un 180.000 euros». Via Pública s’ha compromès, diu el president de l’Associació de Veïns I de Maig, a estudiar la viabilitat del projecte. Serà en relació als resultats d’aquesta anàlisi que es determini si la intervenció tira endavant o no, assegura Navas.

«És perillós per a tots»

El representant veïnal lamenta que «quan desconnecten una làmpada acostumen a endur-se el cablejat de tota una zona sencera i hi ha vegades que passar per determinats llocs fa por». Qui ho fa, afegeix, «el que vol és deixar a les fosques els porxos per vendre drogues. Des de la cantonada que dóna a la carretera de Bellissens hi ha molt bona visibilitat i, així, quan arriba la policia els ha donat temps a fugir». Més enllà de les activitats il·lícites, «estar sense llum és perillós per a tots perquè, tal com està el terra o en el pas entre la vorera i la carretera qualsevol pot ensopegar i caure». Navas recorda que «sota els porxos hi ha les portes dels blocs on viuen persones i ningú vol entrar a casa seva a les fosques».

En relació a aquests 45 plafons que havien deixat de funcionar, Habitatge se’n farà càrrec «de manera immediata», precisa el president de l’associació de veïns de Mas Pellicer, que recorda que al barri «hi ha més de 200 pisos que són de la seva propietat» i que aquests «necessiten altres millores que són més complicades». Per exemple, «el canvi dels intèrfons, que sovint desapareixen».

Almenys part dels desperfectes a aquests espais, Navas els atribueix a l’acció dels ocupes. Al barri s’han comptabilitzat 27 pisos on viuen persones de manera irregular, «dos dels quals han estat ocupats en la darrera setmana». A un d’ells, explica el representant veïnal, «van entrar quan van saber que l’inquilí havia mort. Estan atents als moviments». Mesos enrere, Habitatge havia anunciat fer-se càrrec dels danys que les ocupacions generessin a blocs de la seva propietat a Mas Pellicer. Navas diu que «és complicat perquè la rotació als pisos ocupats és molt alta». La Generalitat ha estat denunciant també en aquest temps les entrades il·legals a aquests pisos, però «quan venen amb una ordre de desnonament, els ocupes surten, s’esperen que la comitiva marxi i tornen a entrar».

Un fanal.

Via Pública estudia canviar 180 punts de llum a Mas Pellicer per fanalsOlívia Molet

tracking