Diari Més

Societat

Recullen signatures per declarar persona non grata Felip VI a Reus

Una petició del CDR Joan Rebull a Change.org suma més de 500 firmes

Imatge d'arxiu del rei Felip VI durant un discurs en l'acte d'entrega de despatxos judicials.

El rei Felip VI firmarà avui dimarts el decret de nomenament de TorraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’usuari CDR Joan Rebull de Reus ha posat en marxa una petició a la plataforma Change.org per «declarar Felip VI persona non grata a Reus». La iniciativa recull signatures perquè «atesos l’actitud i els convenciments legitimadors de la violència policial espanyola per part de Felipe VI, així com la justificació que va fer –i fa– de l’estratègia repressiva de l’Estat espanyol contra el dret a l’autodeterminació de la nació catalana, exercit el dia 1 d’octubre de 2017, interpel·lem les forces polítiques municipals i, de forma resolutiva, la batllia d’aquesta casa de la vila per nomenar persona non grata a la Ciutat de Reus el monarca Borbó Felipe VI».

La proposta es va posar en marxa fa tres setmanes. En aquest període, CDR Joan Rebull ha recollit prop de 550 signatures de suport a aquesta causa a través de Change.org.

A principis d’octubre, el perfil de Twitter del CDR Joan Rebull ja demanava, en un escrit, que els grups municipals dels partits independentistes i l’Ajuntament de Reus declarés el monarca espanyol, Felip VI, persona non grata a la ciutat. Una petició que, en l’escrit publicat a la xarxa social, justificaven igualment per «l’actitud i els convenciments legitimadors de la violència policial», en similars termes al de la petició a la plataforma electrònica.

El CDR Joan Rebull, com a tal, representa una de les escoles que van acollir un dels centres de votació durant el referèndum de l’any passat, un col·lectiu que, com molts a Catalunya, es va crear com a Comitè de Defensa del Referèndum, i que durant l’octubre de l’any passat, va passar a ser un dels Comitès de Defensa de la República.

Aquesta agrupació de persones va decidir interpel·lar de forma pública a l’octubre, com ja havia fet en altres ocasions durant els darrers mesos i com ha fet de nou fa tres setmanes, els representants municipals per demanar-los que emprenguin l’acció de declarar persona non grata a Reus, el monarca Felip VI.Es tracta d’una petició que es va generalitzar a partir del discurs del monarca espanyol durant el 3 d’octubre de l’any 2017, en què va mostrar el seu suport a l’operatiu policial estatal durant el referèndum. I que s’ha anat repetint els darrers mesos.

Moció de la CUP

El grup municipal de la CUP havia registrat, al ple del novembre, una moció de tres punts «en relació a la tradició republicana de Reus i a l’abolició de la monarquia». El tercer punt demanava «que l’Ajuntament de Reus declari persona non grata el monarca Felip VI». La moció no es va arribar a plantejar perquè la CUP va abandonar el saló després de discutir amb Cs per la detenció de la regidora Mariona Quadrada.

tracking