Diari Més

Infraestructures

La reforma de l'estació de bus resoldrà acumulacions d'aigua i vidres trencats

Infraestructures avança en la licitació d’obres del lot que comprèn Reus, on només ha concorregut una empresa, i preveu 6 mesos d’execució de feines

Una imatge d'arxiu de les instal·lacions, a tocar de la plaça del Canal.

La reforma de l'estació de bus resoldrà acumulacions d'aigua i vidres trencatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou pas per la reforma de l’estació d’autobusos de Reus. Infraestructures de la Generalitat ha tret a concurs la direcció d’obres i l’assistència tècnica de coordinació de seguretat i salut per al lot d’intervencions de millora que inclou també les estacions de Tarragona i Valls, entre altres. El tràmit va materialitzar-se a finals de setembre amb uns imports de licitació de 145.200 i 20.700 euros respectivament. L’obra com a tal ja es va sotmetre a concurs unes setmanes abans, amb un pressupost global de pràcticament 2 milions d’euros. A l’espera que el procediment conclogui i quedi definitivament resolt, en un pas que hauria de donar-se de manera immediata, només hi hauria concorregut una sola empresa.

La durada prevista de les feines, en el cas concret de Reus, és de sis mesos a partir de l’inici per a cada estació. La documentació vinculada a les obres, que descriu les patologies de l’estació, detalla que el 50% dels vidres armats que componen la claraboia que dóna llum a una de les platges de les andanes estan trencats. El mateix fet es dóna a la marquesina que cobreix l’altra part de l’estació: es troba composta del mateix vidre i bona part d’aquest o està trencat o en mal estat. Els treballs contemplen la reposició dels vidres tant a la claraboia com a la marquesina. D’altra banda, es canviarà la reixa de ventilació dels banys, la qual ha quedat completament malmesa «pel vandalisme».

Canalons i marquesines

Amb les millores, se substituirà també el canaló de recollida d’aigües pluvials, a tocar de l’avinguda Salou. El mal estat del mateix fa que l’aigua es filtri i caigui a la zona de les andanes. També es netejaran i es repararan els canalons i alguns trams de l’estructura de suport de les marquesines. Altres actuacions previstes a l’estació d’autobusos de Reus es faran al paviment. S’anivellarà, per exemple, la zona més propera a la font d’aigua, que es troba, a hores d’ara, mig enfonsada i a on es creen tolls d’aigua els dies de pluja.

Finalment, també a Reus, es col·locarà una nova reixa per a desguàs sota la zona coberta de l’estació i s’actualitzaran els indicadors informatius –es reposarà el rètol de l’estació, també els adhesius de senyalització de les andanes i els vinils identificatius–. Bona part de les feines, doncs, van encaminades a resoldre problemes de filtracions d’aigües i a acabar amb l’acumulació d’aquesta en alguns punts. En total, les intervencions seran sobre interiors, portes, la coberta i les instal·lacions i volen, també, «millorar la imatge» de la infraestructura. Segons les bases de la licitació, els treballs no afectaran els serveis de l’estació de Reus, tot i que duraran mig any.

La descripció de les deficiències a l’estació d’autobusos de Valls dibuixa un edifici brut i mal conservat. Els treballs que s’hauran de fer contemplen la neteja de les marquesines, l’arranjament de les mateixes i la millora general de l’estació. També s’hi posarà un nou aparcament de bicicletes. A l’estació de Tarragona només s’han detectat deficiències en els diferents indicadors amb què compta l’edifici. Per això, les feines que es realitzin en aquest sentit tindran un termini d’execució de sis mesos.

tracking