Diari Més

La Fundació Teatre Fortuny homenatja Roseta Mauri amb un conte il·lustrat

El 14 de novembre tindrà lloc l'homenatge a la ballarina i es presentarà el llibre

Foto de família de la presentaciód el llibre 'Roseta'.

La Fundació Teatre Fortuny homenatja Roseta Mauri amb un conte il·lustratAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Teatre Fortuny ha editat un conte il·lustrat que vol apropar la vida de la ballarina reusenca Roseta Mauri als alumnes de dansa i a tot el públic en general. El llibre, titulat Roseta, és una creació de Carme Puyol, Maria Lluïsa Amorós i Teresa Llorach.

El llibre s’ha presentat aquest dilluns al Teatre Fortuny, amb l’assistència de la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i Rosa Mauri, en representació de la Fundació Teatre Fortuny. Per donar-lo a conèixer, el pròxim 14 de novembre es farà una festa d'homenatge a Roseta Mauri a les 19.30 hores al Teatre Fortuny.L’acte començarà amb la inauguració de l’exposició de les aquarel·les realitzades per Teresa Llorach, il·lustradora del llibre, al vestíbul de platea del Teatre Fortuny.

Tot seguit, a les 20 hores es farà l’acte dedicat a la presentació del llibre i d’homenatge a la ballarina. L’actriu Irene Benavent farà una escenificació amb notes biogràfiques sobre Roseta Mauri. Tot seguit, Madir Bonachí interpretarà al piano un fragment de la peça musical Lakamé – Duet de flors, de Delibes. Després, es projectarà una filmació inèdita, enregistrada l’any 1900, amb motiu de l’Exposició Universal de París, en la qual la ballarina Roseta Mauri apareix ballant un fragment de l’espectacle de dansa Le Rêvé.

El llibre té un preu de venda de 18 euros, tot i que el dia de la presentació al públic tindrà un preu promocional exclusiu per aquell dia de 15 euros. Al mateix vestíbul del teatre, les autores de Roseta signaran exemplars.

Roseta Mauri i la Fundació Teatre Fortuny

El nom de Roseta Mauri (1850-1923) és inseparable de l’entitat, ja que el Premi Internacional de Dansa que convoca la Fundació Teatre Fortuny bianualment porta el nom de la dansarina. Aquesta edició és un renovat homenatge a la ballarina que va sortir de Reus per anar al Teatre Principal i al Liceu de Barcelona com a primera ballarina, i que va actuar en els teatres més rellevants d’Europa, per arribar a l’Òpera de París el 1878 com a primera ballarina i on va romandre durant 20 anys en escena amb la crítica i el públic parisenc encisats per a la tècnica depurada i per l’expressivitat del seu art.

Va deixar l’escenari el 1897 per passar a ser professora de l’Escola Nacional de Dansa de la mateixa Òpera fins el 1920.

Ma. Lluïsa Amorós, redactora del relat; Teresa Llorach, il·lustradora, i Carme Puyol, coordinadora i documentalista del projecte, han treballat plegades per donar a llum aquesta edició.

La Fundació del Teatre Fortuny va acollir el projecte editorial i ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i l’empresa de la Rosa i l’Elena Rueda: Disrueda.

tracking