Diari Més

Cultura

El Memorimage atreu 2.300 espectadors, un 20% més que l'any passat

El documental 'Ciudadano Fernando Gallego: Baila o Muere' s'ha endut el Premi Ciutat de Reus

Fotografia de família de l'acte de cloenda del Memorimage 2018.

El Memorimage atreu 2.300 espectadors, un 20% més que l'any passatAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 13a edició del Festival Internacional Memorimage de Reus ha atret 2.300 espectadors, un 20% més de públic que l'any passat. El documental Ciudadano Fernando Gallego: Baila o Muere, dels directors Alex Salgado i Jorge Rodríguez, sobre la forma d'entendre el lleure i la música, s'ha endut el Premi Ciutat de Reus. El Premi del Públic ha estat pel documental que va donar el tret de sortida a l'edició d'enguany, Andrea Motis, la trompeta silenciosa, de Ramon Tort. El guardó Cinema Rescat ha recaigut en el brasiler No intenso Agora, de Joao Moreira Salles. Hereus d'un cardenal proscrit, de Llúcia Oliva, s'ha endut el premi Memorimage. Out, del cineasta francès Denis Parrot, ha estat permiat amb el MemoriJove.

El director artístic del festival, Daniel Jariod, ha destacat la consolidació del certamen, que enguany ha programat tretze films, i ha obert la porta a integrar films realitzats amb arxius digitals de manera estable en el futur, com en el cas del documental Out, creat exclusivament amb material digital tret de les xarxes socials.

El certamen va arrencar batent un rècord històric en assistència a la inauguració, amb la projecció del documental Andrea Motis, la trompeta silenciosa, i posteriorment va haver-hi una actuació musical de la trompetista i Joan Chamorro. Al Memorijove, amb la participació de sis experts sobre els temes de les pel·lícules, hi van assistir uns 2.000 alumnes de diferents instituts de la comarca.

El Memorimageonline continua fins al 7 de desembre amb una selecció de pel·lícules del festival a través de la plataforma Filmin.

tracking