Diari Més

Els Avis i Àvies per la Llibertat celebren un any de mobilitzacions diàries amb sensació «agredolça»

La seva iniciativa s'ha estès per 25 municipis

Com cada dia, han fet una concentració a la plaça Mercadal per la llibertat dels polítics presos i exiliats

Els Avis i Àvies per la Llibertat celebren el seu primer aniversariOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 300 persones han participat aquest dimecres en la concentració que el col·lectiu d'Avis i Àvies per la Llibertat de Reus convoca diàriament al Mercadal, coincidint que just avui fa un any de la seva primera protesta. A part dels tradicionals tres tombs a peu per la plaça, s'ha fet un reconeixement a les setze persones que van engegar les mobilitzacions. Va ser a través del mòbil que aquest grup reduït d'avis va decidir passar a l'acció amb una iniciativa que ràpidament va quallar entre la societat i s'hi va anar adherint gent. De fet, han estat els precursors d'una idea que s'ha acabat estenent a 25 municipis. Malgrat que els avis s'han autofelicitat per la iniciativa, reconeixen que és una celebració «agredolça».

Se senten satisfets i orgullosos de la constància i el seguiment que ha tingut la seva proposta de convocar protestes pacífiques diàriament, però alhora se senten trists perquè les coses segueixen igual. L'Àngels Ollé, una de les iniciadores, recorda que, ara fa un any enrere, en la primera protesta «feia una setmana que hi havia els Jordis a la presó, i quants n'hi ha ara?», es lamenta.

«Som un poble maltractat, indignat, la justícia no és correcta i haurem de tenir la fortalesa i treure-la d'on sigui per continuar el temps que faci falta», ha manifestat l'Àngels, durant el seu parlament davant les prop de 300 persones congregades al Mercadal. «Confio que des de l'alta política alguna cosa fan, però com a poble veiem que aquí no es mou ningú», ha afegit l'àvia.

«Tot va començar amb uns quants WhatsApp entre un grup d'amics», recorda. Un diumenge de novembre una amiga li va comentar que una senyora de Mollet es posava al mig de la plaça a fer ganxet de color groc, en senyal de protesta. La idea els va semblar genial i, sense ni adonar-se'n, ja estaven al Barato, una tenda de teixits de Reus, encarregant peces de color groc

«Estàvem indignats i no volíem seguir veient-ho tot des de casa; va ser com una traca: encendre's i anar tot molt ràpid», conclou. Té 81 anys i diu que seguirà lluitant fins al final. Amb els altres companys han bufat enmig de la plaça un pastís gentilesa d'una pastisseria de Reus. L'acte ha acabat, com és habitual, amb el Cant dels Segadors per part de tots els assistents.

tracking