Diari Més

Societat

Busquen casa d'acollida o adoptant pel gos que va mossegar el penis a un home a Reus

Nova Eucària està gestionant l’adopció de la Kiara, ja que els seus propietaris «se n’han desentès» i «la volien fer parir per vendre les cries», segons la ONG

Els fets es van produir la matinada del passat 11 de setembre al carrer Santa Teresa de Reus.

Un home pega un gos a Reus i aquest li mossega i li esquinça el penisGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ONG Nova Eucària busca una família que pugui fer de casa d’acollida o pugui adoptar a la Kiara, la gossa que es troba a l’Última llar després que mossegués el penis a un home a Reus. L’entitat ha ajudat als seus propietaris a obtenir la llicència de tinença de gos considerat potencialment perillós però, segons informa, aquests finalment «s’han desentès de l’animal». Per aquest motiu, Nova Eucària està fent gestions per «alliberar i adoptar» el gos, que encara es troba a l’Última Llar, i demana ajuda per trobar algú que l’aculli a casa seva.

La ONG en qüestió va gestionar l'acció legal al jutjat per evitar el possible sacrifici de la Kiara i, a nivell administratiu, per enretirar el decomís que pesava sobre ella. També va demanar la custòdia del gos per tutelar-la fins que la seva família obtingués la llicència de tinença de gos considerat potencialment perillós, document del qual no disposaven i que els faltava per treure la Kiara de la gossera, però no se’ls la va atorgar.

Nova Eucària assegura que ha assessorat «a qui deia ser la família de la gossa» per tal que gestionessin el tràmit d’aquesta llicència i anessin a rescatar a la Kiara a la gossera, però finalment se n’han desentès. «Es tracta d’una parella afectada per drogodependència, que ha estafat a una particular que els ha anat donant els diners que necessitaven per poder realitzar tots aquests tràmits», explica la ONG en un comunicat. Afegeix que «també han demostrat que no s’estimen a la Kiara, doncs presumptament la volien fer parir per vendre’s les cries i perquè no l’han anat a buscar des que el jutge va aixecar-ne el decomís».

«Quan hem conegut la realitat que amagaven ‘els seus propietaris’, hem decidit posar la Kiara al nostre nom, és per això que NEC és ‘propietària’ de la gossa mitjançant un contracte de cessió amb els seus antics ‘propietaris’», explica l’entitat en el mateix escrit. Consideren que aquesta és la manera per «poder seguir protegint la vida de la Kira, ja que som coneixedors d’allò que passa als animals emmagatzemats a la Última Llar».

Davant d’aquesta situació, demanen ajuda i trobar algun voluntari que vulgui acollir la Kiara a casa seva o alguna família que l’adopti. Els interessats poden posar-se en contacte amb la ONG a través del correu electrònic info@novaeucaria.cat.

tracking