Diari Més

Veïnal

El conflicte de les AVV del barri Juroca fa intervenir l'Ajuntament

Finalment, després d’arribar a un acord, Manuel Villalba serà el president de l’associació, que preveu tornar-se a unir

Manuel Villalba, Carles Pellicer, Sandra Álvarez i Montserrat Flores durant l'acte d'ahir.

El conflicte de les AVV del barri Juroca fa intervenir l'AjuntamentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Manuel Villalba, president històric de l’Associació de Veïns del barri Juroca, torna a presidir l’entitat després d’un breu període conflictiu amb la darrera junta. Històricament, el barri comptava amb dues entitats veïnals, la primera, fundada el 1976, i una altra La Unión, creada el 1987. Durant l’estiu d’aquest 2018, la junta dirigida per Sandra Álvarez, creient que l’altra associació veïnal no estava prou activa per treballar per dinamitzar el barri, va reactivar La Unión, i es va proposar engegar diversos projectes, com recuperar les festes del Juroca, adherir l’entitat a la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, i treballar per tornar a donar vida al barri.

Manuel Villalba, que havia estat president de l’altra AVV del barri Juroca, i diversos veïns de la zona, van voler intervenir en la gestió de la junta presidida per Álvarez, ja que creien que no estava actuant de la millor manera, motiu pel qual, hi va haver cert conflicte entre les dues juntes. Una situació que va acabar provocant la intervenció de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència de l’Ajuntament de Reus, que va creure necessari intervenir per propiciar que hi hagués un acord entre les dues parts.

Una celebració oficial

Ahir, les dues parts van celebrar un acte al barri per escenificar el canvi de junta, i hi van ser presents, la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que segons va comentar durant els parlaments, havia «anul·lat reunions» per poder ser present en la celebració.

Flores va explicar al Diari Més, que l’objectiu del consistori en aquesta situació era promoure que «hi hagués una suma» i s’arribés a un acord, perquè qualsevol altra opció «afeblia» les possibilitats del barri.

Finalment doncs, Sandra Álvarez va decidir deixar el càrrec, al·legant que no tenia prou temps per «dedicar a l’entitat» a causa de les seves «responsabilitats familiars», i cedir la presidència a Villalba, ja que «compta amb una gran experiència, que l’avala per fer-se’n càrrec». Pròximament, se celebrarà una assemblea per decidir si les dues associacions s’unifiquen, i per veure quines accions s’emprenen.

El nou president, va assegurar que la nova junta respectarà algunes de les iniciatives d’Álvarez, com la possible adhesió a la FAVR, i les activitats socials i festives que ja s’havien començat a organitzar.

tracking