Diari Més

Mobilitat

Un viatger de l'enllaç Reus-Aberdeen fa el milió de passatgers a l'Aeroport

L’equipament ha assolit aquest diumenge la xifra, que es repeteix per segon any després de 6 per sota

Una imatge d'arxiu de l'interior de l'Aeroport, que van tancar el 2017 amb 1.022.964 usuaris.

Un viatger de l'enllaç Reus-Aberdeen fa el milió de passatgers a l'AeroportOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aeroport de Reus acomiadarà el 2018, de nou, per damunt del milió de passatgers. Un viatger de la ruta Reus-Aberdeen, que opera TUI, ha fet aquest diumenge 21 d’octubre la xifra rodona, tal com precisen fonts d’Aena al Diari Més. El vol va aterrar a les instal·lacions de la capital del Baix Camp quan faltaven poc més de deu minuts per la una del migdia, i va enlairar-se de tornada a la ciutat escocesa cap a les dues. L’equipament repeteix així una fita que també va assolir al 2017 i que no havia aconseguit, fins llavors, des del 2011. I ho fa pocs dies abans d’afrontar, a partir del proper cap de setmana, una temporada d’hivern on, a falta de confirmació, possiblement l’única connexió vigent sigui la que ha estat programada per Ryanair amb Londres Stansted.

Al tancament de l’any passat, el nombre d’usuaris de l’equipament de la capital del Baix Camp va créixer un 25% i va quedar-se en 1.022.964 passatgers, segons dades facilitades per Aena. En total, s’hi van produir 16.023 aterratges i enlairaments, un 10,7% que en tot l’any anterior.

El director de l’Aeroport, Vicenç Pallarès, ja havia anunciat a principis de mes que, molt probablement, durant la setmana passada les instal·lacions rebrien el viatger número un milió. Ho va fer en el marc de la presentació de les obres d’ampliació de les zones d’arribada i de sortida, un projecte adjudicat a l’empresa LIC per 11,5 milions d’euros. La modificació més significativa és la que afectarà la terminal de sortides. L’espai d’embarcaments creixerà en 2.873,80 metres quadrats, la qual cosa representarà que la façana de l’edifici guanyarà 12 metres lineals al denominat costat aire. A més de l’ampliació fins a 12 de les portes d’embarcament –ara en són 7–, també es realitzarà la remodelació de tot l’espai que ara és dedicat al filtratge i control de passatgers.

UGT: «No es pot passar d’aquí»

Des d’UGT fan una valoració positiva d’aquest milió de passatgers a l’Aeroport i «ens alegrem que així sigui entenent que no es pot passar d’aquí i que sempre hi serem, amb petites oscil·lacions». Fonts del sindicat expliquen que «per una qüestió d’infraestructura i també d’horaris, l’Aeroport està estancat». En relació als treballs d’ampliació, precisen que, tot i que deixin marge per acollir fins a 2.500 passatgers per hora, «la limitació de vols no canvia i continua en 5, així que les obres serviran perquè els passatgers estiguin més còmodes però no per massa cosa més». La intervenció, tal com la veuen des d’UGT, «és un benefici però també ens mata: si ara es fa una inversió d’11,5 milions en aquest increment que no és molt gran, no se’n farà una altra d’aquí a pocs anys per fer l’Aeroport tal com cal, i perdem una oportunitat valuosa».

El sindicat ha tornat a denunciar, darrerament, que la torre de control de l’Aeroport de Reus «va operar sense supervisió del Tècnic de Navegació Aèria». El darrer episodi va donar-se dissabte en el torn de tarda, amb sis vols comercials. A UGT lamenten que això es produeix «per manca de personal» a conseqüència de les retallades, i que «els problemes de seguretat ocupacional continuen sense solució».

Sense la ruta a Eindhoven

La decisió de Ryanair de suprimir la base que fins ara mantenia activa a Eindhoven arrossegarà la ruta que la companyia havia anunciat, i començat a comercialitzar, per a aquest hivern del 2018 entre la ciutat holandesa i l’Aeroport de Reus, amb un total de 84 vols. La cancel·lació de l’enllaç, la qual va avançar aquest rotatiu, deixarà l’Aeroport amb una única ruta de Ryanair per a l’hivern, la que connecta amb Londres Stansted. L’últim vol de la ruta Reus-Eindhoven s’enlairarà el 3 de novembre.

tracking