Diari Més

Política

Cs demana al Congrés que l'Ajuntament de Reus compleixi la llei de banderes

Una iniciativa aborda, com a part d’una campanya a Catalunya, la situació a Reus, denunciada múltiples vegades pel grup municipal i «sense resposta»

Les banderes estan a l'interior però no a la façana.

Façana de l'Ajuntament de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha registrat al Congrés, amb data del 10 d’octubre, preguntes relacionades amb el compliment de la llei de banderes a l’Ajuntament de Reus. Aquestes s’emmarquen, tal com expliquen des de la formació, en la campanya iniciada per denunciar situacions en aquest sentit a ajuntaments de Catalunya. Cs sol·licita resposta a dues qüestions. La primera pregunta demana si «pensa el govern d’Espanya dur a terme algun tipus de mesura per tal que evitar que l’Ajuntament de Reus continuï incomplint la Llei 39/1981, de 28 d’octubre, per la qual es regula l’ús de la bandera d’Espanya i el d’altres banderes i ensenyes». La segona, si «s’ha efectuat per part del govern d’Espanya algun tipus de requeriment en el passat per instar l’Ajuntament de Reus al compliment de la citada llei».

En el cos de la iniciativa, signada pel diputat tarragoní Sergio del Campo, es recorda que «la llei per la qual es regula l’ús de la bandera d’Espanya i el d’altres banderes i ensenyes té data del 1981» i que en ella s’especifica «que la bandera d’Espanya simbolitza la nació». I diu que «la llei de banderes s’incompleix sistemàticament a Catalunya, sent un clar exemple d’això l’Ajuntament de Reus» on «no onegen ni la bandera espanyola ni cap altra des de fa anys».

Aquests fets, detalla Del Campo, «ja van ser denunciats per membres del nostre grup municipal davant l’autoritat judicial competent».

L’espanyola i la catalana

En efecte, el portaveu del grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, concreta al Diari Més que la pregunta al Congrés forma part d’aquesta campanya global i explica que, en el cas de Reus, coincideix amb el fet que el grup ha esgotat tots els mecanismes possibles, amb fins a tres peticions a diferents instàncies en un any i mig –la darrera d’elles al juny–, perquè es col·loquin les diferents banderes.

«El que no pot ser», explica Sánchez, «és que uns pengin pancartes que no representen a més de la meitat de la ciutadania i, en canvi, les banderes no hi siguin. Nosaltres parlem de banderes, demanem que hi hagi també la catalana. Però, la llei no es compleix i, per altra banda, es pengen altres símbols sense problema». Les banderes sí que estan presents a l’interior del palau municipal, «però la llei diu que han d’onejar a l’interior, al saló de plens on estan, i també a l’exterior», on no hi ha pals. «Anirem fins al final», precisa el portaveu de Cs a Reus, que diu que «no sabem per què no hi són ni per què no es compleix la llei perquè, totes les vegades que hem preguntat a l’Ajuntament, no ens han tornat cap resposta en un any i mig».

Arrimadas i Rivera, a la Llibertat

Cs ha convocat dissabte a les 11h a la Llibertat un acte amb Albert Rivera, Inés Arrimadas, Lorena Roldán i Carlos Carrizosa sota el lema «Mai més!».

tracking