Diari Més

Economia

L'skatepark, càmeres a Mas Pellicer o una font de llum per 750.000 euros

Els Pressupostos Participatius 2019 tancaran demà la recepció de propostes amb un centenar d’elles

Una intervenció realitzada fa alguns mesos a l'skatepark.

L'skatepark, càmeres a Mas Pellicer o una font de llum per 750.000 eurosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tancament, aquest 23 d’octubre, de la recepció de propostes als Pressupostos Participatius 2019 posarà el punt final a la primera fase d’un procés que, ahir al vespre i pendents del filtre que en els propers dies hauran de passar, acumulava prop de 90 projectes plantejats per la ciutadania i visibles a la plataforma. Urbanisme, mobilitat i esports copaven igualment ahir més de la meitat d’elles. L’antic hospital i el Centre Cívic del Carme han acollit, els dies 10 i 20 d’octubre, dos tallers per a la creació de projectes de ciutat, en una edició dels Pressupostos en què, de nou amb 750.000 euros per invertir, també s’han pogut presentar iniciatives en format paper. Les persones empadronades a Reus i majors de 14 anys hi poden participar.

Entre aquestes gairebé 90 propostes n’hi ha dues de referents al disseny o la renovació de l’skatepark, que ja va ser candidat l’any passat i no va rebre els suports per materialitzar-se. També una que demana la instal·lació de càmeres de videovigilància al carrer i a la plaça central de Mas Pellicer, després que la fórmula s’hagi implantat recentment a la zona de Mas Abelló. I una altra per obrir una font lluminosa i musical en el tram entre la plaça de la Llibertat i l’avinguda Sant Jordi que «atrauria vianants cap a aquesta zona i potenciaria l’eix comercial que representen els carrers Monterols i Llovera i el Centre Comercial La Fira».

La creació d’un camp de futbol a Horts de Miró i un per al Club Esportiu Mas Iglesias, un patinòdrom, una pista de bàsquet al pàrquing del Club Unió Esportiva Astorga o instal·lacions de crossfit estan emmarcades en l’àmbit de l’esport. Aquest també aplega propostes com la del cros del modernisme «un cros amb atletes professionals de renom que recorri els principals edificis i vestigis del Modernisme a la ciutat de Reus i voltants». O piscines d’hivern, així com un camp de rugbi o un gimnàs municipal.

El pàrquing de l’Hospital

En l’apartat d’urbanisme hi ha inclosa una petició d’asfaltat i gratuïtat del pàrquing de l’Hospital Sant Joan, «que actualment és de terra i amb les pluges està molt malmès». I una proposta, realitzada des de l’ONCE, per la instal·lació de senyals acústiques als semàfors de la ciutat. Una font a la plaça d’Antoni Gaudí, millorar l’enllumenat del carrer Modest Gené, el soterrament de línies elèctriques al barri Immaculada, la creació d’un gran espai verd o més ombres per als parcs públics també han estat etiquetats aquí. Pel que fa a mobilitat, es demanen més línies d’autobús i més carrils bici, millorar l’accés a l’Institut d’Horticultura i Jardineria que «posa en perill la seguretat de l’alumnat pels greus problemes d’accessibilitat» o passos de vianants elevats i rotondes a diferents punts.

Ascensor al Cèlia Artiga

També hi ha propostes d’altres temàtiques, com educació. L’AMPA de l’Escola Cèlia Artiga demana la col·locació d’un ascensor perquè «encara existeixen centres, com el nostre, que no estan preparats per oferir aules accessibles». I una altra petició demana retirar els barracons de l’Escola Els Ganxets.

tracking