Diari Més

Laboral

El personal del Sant Joan, «cansat de pagar la sagnia amb diners i feina»

El Comitè d’Empresa parla del «pitjor moment» de l’Hospital i estudia proposar «mesures de pressió»

Una imatge d'arxiu de l'interior de les instal·lacions del centre.

El personal del Sant Joan, «cansat de pagar la sagnia amb diners i feina»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla de l’Hospital Sant Joan ha dit «prou» davant «el pitjor moment» del centre i fa públic el seu «cansament» per haver de «pagar, amb el nostre treball i els nostres diners, la sagnia que està patint» el mateix hospital. En un comunicat, el Comitè d’Empresa demana als treballadors que estiguin «atents a les mesures de pressió que podem proposar» en aquest context. El document, que té data d’aquest 11 d’octubre, denuncia la «situació insostenible» que travessa el col·lectiu «i, per tant, la població del territori». I atribueix aquesta situació a «la inestabilitat política i una gestió deficient que ens ha portat massa vegades a estar a punt de la dissolució».

El Comitè apunta que la societat, «pendent de la creació d’un consorci amb la Generalitat que assumiria el dèficit que arrossega l’hospital, ignora la seva obligació de complir amb el conveni vigent». Detalla, també, «la contínua negativa a mantenir reunions» o la insistència a «anul·lar-les sistemàticament» per part de diferents instàncies i càrrecs, entre els quals concreta l’alcalde Carles Pellicer, la regidora Noemí Llauradó o la direcció de l’Hospital, en mans de Mateu Huguet des del setembre.

Els empleats asseguren haver sol·licitat i no haver rebut informació relativa a la creació del consorci «des de l’any 2017» i haver demanat –mitjançant una carta registrada el 10 d’agost– una reunió amb Pellicer i Llauradó que almenys fins l’11 d’octubre no s’havia arribat a produir. També van fer la petició, expliquen, per citar-se amb Huguet, Pellicer i Llauradó amb cartes registrades el 20 de setembre i aquest 5 d’octubre. I per reunions de la comissió paritària del conveni 2017-2019, de la comissió de treball dels grups professionals del 3 al 5 i de competències avançades. No han rebut resposta a queixes al servei de recursos humans «en relació a l’horari i a l’atenció dispensada als treballadors», amb deu cartes registrades des del 10 d’agost, ni a consultes pels criteris de retorn de les hores de formació o de les quitances del personal.

A aquestes qüestions, precisa el comunicat, cal afegir altres temes pausats i vinculats a l’empresa. Són les DPO –direccions per objectius– del 2015, «pendents de l’execució del compliment del TLC del 5 de juliol del 2016»; les DPO del 2016, «pendents de l’execució de sentència del 25 de maig»; canvis a l’organigrama, perquè «el Comitè segueix sense rebre informació» en aquest apartat; i la comissió d’avaluació de la carrera professional del grup 2, en el sentit que «en aquest trimestre s’han d’avaluar els nous expedients».

A l’espera del consorci

Coincidint amb la presentació d’Huguet, el director del CatSalut, Adrià Comella, va explicar, referint-se a la creació del futur consorci, que «la nostra idea és que abans d’acabar l’any això estigui encarrilat i resolt». No aclaria, amb tot, qui assumirà el dèficit que està generant el Sant Joan al 2018: «És molt precipitat per dir-ho ara i no depèn tant del CatSalut com del Departament d’Economia». Ni ell ni tampoc el govern reusenc, a preguntes del PP en el passat ple, han posat data concreta al consorci.

tracking