Diari Més

Política

Només queden dues candidatures per representar Podem a la ciutat de Reus

L’opció de Francesc Roig va quedar fora de la cursa per les eleccions municipals per falta d’avals

Imatge d'arxiu de Pilar Flamenco en un acte de Podem.

Només queden dues candidatures per representar Podem a la ciutat de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Finalment són només dues les candidatures que optaran a representar Podem a les eleccions municipals, es tracta de Pilar Flamenco, amb l’opció Construïm per Reus Podem, i de Joseba Mirena Sastre. El passat 4 d’octubre es van fer públiques les tres candidatures provisionals que s’havien presentat per assumir la secretaria general del partit a la ciutat de Reus, entre les quals, també hi havia l’opció de Francesc Roig, del Cercle Podem.

A partir d’aquella publicació, els candidats disposaven de dues setmanes per presentar els avals necessaris per validar les seves opcions, i finalment, només les candidatures de Flamenco i Sastre van comptar amb els suports necessaris per seguir en la cursa per convertir-se en el representant de Podem a Reus.

La candidatura de Roig, que es postulava com a opció «legítima» per representar el partit de Pablo Iglesias a la ciutat, no va aconseguir els avals necessaris, i va acabar caient com a candidatura.

L’opció representada per Joseba Mirena Sastre, que va aparèixer a l’últim moment, desrpés que només es parlés de les candidatures de Pilar Flamenco i Francesc Roig, sí que compta amb els suports mínims, i serà el candidat que disputarà al Construïm per Reus Podem de Pilar Flamenco, per representar la formació lila a les eleccions municipals de la primavera de l’any que ve.

Pilar Flamenco va néixer a La Rioja i viu a Reus des de fa quinze anys, assegura que abans de Podem, no havia militat mai en cap partit, i que s’hi va involucrar a partir d’una assemblea de constitució del Cercle de Podem a la ciutat. Considera que és important que les dones tinguin un paper actiu a la política, i que introdueixin canvis importants en el partit. Pel que fa a Joseba Mirena Sastre, l’altre candidat, Mirena va néixer a Biscaia, però viu a Reus des dels 22 anys, i està jubilat. No es va començar a interessar per la política fins al moviment del 15M, creu que si Podem entra a les institucions reusenques, podran canviar coses.

El calendari a seguir

El pròxim dilluns, es faran oficials aquestes dues opcions, que quedaran confirmades com a candidatures definitives en la cursa per esdevenir secretari general de Podem a la ciutat de Reus, i candidat a l’alcaldia per a les pròximes eleccions municipals.

Fins al dia 28 d’octubre, diumenge de la setmana que ve, no es confirmarà el cens definitiu de votants. El dia 31, començarà la campanya electoral, que constarà de debats presencials, i altres actes, i el 6 de novembre començaran les votacions telemàtiques. I finalment, el dia 13 del mateix mes, es proclamaran els resultats finals.

tracking