Diari Més

Veïnal

L'AVV de Mas Pellicer troba «insuficient» el projecte Escales

Des del consistori asseguren que la iniciativa és només una part del Pla Comunitari del barri, que treballa de forma transveral

Imatge d'una de les places del barri de Mas Pellicer, davant del Casal Cívic que ha d'oferir el servei d'un educador social.

L'AVV de Mas Pellicer troba «insuficient» el projecte EscalesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat dilluns el Ple de l’Ajuntament va aprovar una mesura dins del projecte comunitari Escales a Mas Pellicer, concretament, en el Ple, es va parlar de la mesura de contractació d’un educador social a mitja jornada per impulsar accions socioeducatives, i fer tasques de suport, assessorament i de mediació amb les administracions d’escales i les comunitats de propietaris, des del Casal Cívic del Barri.

El projecte Escales a Mas Pellicer és una iniciativa que l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya duia a terme al barri, i en la qual, més tard, s’hi va implicar l’Ajuntament, segons Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social, va explicar a aquest mitjà.

Des de l’Associació de Veïns Primer de Maig del Mas Pellicer, segons va comentar el seu president, Eduardo Navas, a aquest diari, asseguren que es tracta d’una mesura «insuficient» i que el projecte «seria positiu si realment funcionés a peu de comunitat» amb algú que «realment s’impliqués» en la vida del barri.

Segons Eduardo Navas, les necessitats dels veïns de Mas Pellicer impliquen rebre una atenció més propera, que tracti els problemes reals. Assegura que el barri necessita algun recurs que «s’apropi als veïns per resoldre problemes» i no aquest tipus de solucions, ofertes des de punts com el Casal Cívil, que necessiten «que els veïns hi vagin». Navas assegura que hi ha més problemàtiques que afecten la convivència al barri, com les ocupacions il·legals de diversos habitatges, i que l’Ajuntament s’hauria de preocupar més per aquest tema, i no actuar «de cara a la galeria» amb actuacions socials que «no són efectives».

Un projecte transversal

Fonts municipals afirmen que el projecte Escales és només una part del Pla Comunitari de Mas Pellicer, que es tracta d’una iniciativa més transversal que pretén tractar les diverses problemàtiques que afecten la convivència al barri.

La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus té engegades dues línies d’actuació al barri de Mas Pellicer, a banda del projecte Escales, que segons Vilella, és només una petita part dels recursos que es dediquen a treballar per aquest barri.

Però igualment, la regidora de Benestar Social en va voler destacar la importància, perquè, tot i que la feina que pugui realitzar una sola persona treballant a mitja jornada, «no pot ser l’únic recurs del barri», és cert que la seva presència «es nota» i que quan no hi és «es nota encara més».

Per una banda, hi ha una altra iniciativa engegada amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que consisteix a combatre el gran nombre d’ocupacions il·legals de pisos que es produeixen a la zona, i que són un dels elements principals en l’afectació a la convivència social al barri. Per aquest motiu, el consistori reusenc treballa conjuntament amb el govern català, per intentar regular aquesta situació.

Per altra banda, i dins del Pla Comunitari, l’Ajuntament de Reus treballa per engegar un projecte transversal que impliqui diversos agents que tenen a veure amb la vida quotidiana al barri de Mas Pellicer. Concretament, es tracta d’un mètode similar al que ja s’havia implementat al barri Gaudí de Reus, i que, segons el consistori, realment ha tingut un efecte positiu en aquesta zona de la ciutat.

Aquesta iniciativa, que ja està en marxa, pretén implicar factors com l’Associació de Veïns, entitats culturals i religioses que tenen seu a Mas Pellicer, i també, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i l’Agència de l’Habitatge per crear una taula conjunta que treballi per buscar els millors mètodes per garantir una millor convivència al barri, i que se centri, sobretot, en resoldre conflictes i solucionar, o apaivagar, les principals problemàtiques que afecten els veïns del Mas Pellicer.

tracking