Diari Més

Urbanisme

Els veïns del Carme volen que les 40 cases buides censades s'expedientin

Dels edificis que havien inclòs en el dossier que presentaran a l’Ajuntament, dos han patit ensorraments parcials en poc temps

L'edifici de l'Alt del Carme l'interior del qual es va ensorrar.

Els veïns del Carme volen que les 40 cases buides censades s'expedientinCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns l’Harmonia del Barri del Carme de Reus va anunciar fa poc que estava realitzant un cens de les cases que hi ha buides i en mal estat a la zona, i segons va declarar Josep Machado, president de l’entitat, l’objectiu és que l’Ajuntament obri un Expedient Disciplinari Urbanístic a cadascun d’aquests edificis, perquè així, es faci responsable del seu estat.

Ja fa temps que els veïns del barri reclamen una millora general de l’estat de la zona, i tot i que s’ha avançat en algunes de les reclamacions, consideren que encara hi ha molta feina per fer.

Fa unes setmanes, Incasòl va adjudicar el contracte per les tasques d’enderroc de set cases en mal estat del barri, situades al carrer de Sant Jaume, al carrer Closa de Freixa, i al carrer de Sant Benet, a una empresa de Navarra, que va anunciar que aviat començarien les obres, que han de durar uns quatre mesos.

Però l’informe que estan elaborant els veïns, que inclou prop d’una quarantena d’immobles deshabitats i en mal estat en diversos carrers del barri, demostra que aquest enderroc és només una petita part de les necessitats reals. Per aquest motiu, la notícia de l’adjudicació de les obres va ser ben rebuda al barri, però no suposarà, ni de bon tros, la fi de les reivindicacions dels veïns, que consideren que, tot i viure al centre de Reus, estan apartats de la cura del consistori.

Ensorraments recents

Una altra prova del mal estat de moltes cases del barri del Carme, que concentra un gran nombre de construccions antigues al centre de la ciutat, és l’ensorrament parcial de dos dels edificis que els veïns tenien identificats en el seu llista, es tracta de la casa del número 43 del carrer Alt del Carme, que va haver de ser precintada el passat 20 de setembre. I fa uns dies, a causa dels recents aiguats, un immoble del mateix carrer, en aquesta ocasió del número 28, va haver de ser enderrocada d’urgència, ja que hi havia hagut un ensorrament parcial i presentava risc d’ensorrar-se per complet.

Amb aquests exemples, Machado considera que l’Ajuntament s’hauria de fer responsable de l’estat d’altres immobles buits de la zona, ja que podrien suposar un risc per als ciutadans, i per això, des de l’associació pretenen demanar que s’obri un Expedient Disciplinari Urbanístic arran del dossier que faran arribar tant al consistori, com als diferents grups municipals que formen l’oposició.

L’estat urbanístic del barri del Carme és només una de les reivindicacions dels veïns de la zona, que consideren que a la zona hi ha molta més problemàtica a la qual s’hauria de donar solució.

Pròximament se celebrarà l’assemblea de l’Associació de Veïns, en què, a banda d’anunciar les xifres finals del cens d’edificis en mal estat, els veïns decidiran quines accions emprenen per reclamar millores al barri del Carme. Entre els punts que tenen previst debatre, hi ha la problemàtica de les cases ocupades il·legalment i la inseguretat ciutadana que es viu al barri, entre d’altres. Unes circumstàncies que alguns veïns consideren que canviarien, si l’estat urbanístic del barri fos diferent. Entre els punts a debatre, també hi haurà proposta de reclamar que es reprengui d’alguna forma el Pla Urbanístic del barri, una mesura que contribuiria a la millora de les altres problemàtiques.

tracking