Diari Més

Salut

La Facultat de Medicina de Reus disposa d'un Centre de formació en simulació

Les instal·lacions s'han presentat aquest dimarts amb motiu del Dia europeu de conscienciació de l'atur cardíac

Imatge d'un dels tallers impartits al Centre de formació en simulació.

La Facultat de Medicina de Reus disposa d'un Centre de formació en simulacióURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus ha presentat un Centre de formació i innovació amb malalts simulats que ajuden els futurs metges a ser més precisos en els seus diagnòstics.

Segons informa la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Centre s'ha presentat avui amb motiu del Dia europeu de conscienciació de l'atur cardíac.

Es tracta d'un centre que forma els estudiants de la pròpia facultat mitjançant un programa pioner, que compta amb 45 persones entrenades per ser pacients simulats i que avaluen les habilitats dels futurs professionals de la salut.

Aquesta és la primera facultat de l'Estat que compta amb el programa de pacients estandarditzats, amb un total de 1.500 simulacions per curs.

El centre també dóna servei a cossos de seguretat, mestres i escolars, que adquireixen de manera pràctica coneixements sobre suport vital bàsic.

Així, han format 182 mestres i professors des de preescolar fins a batxillerat, que, al seu torn, han format els seus 1.776 estudiants per practicar una reanimació, la maniobra de Heimlich per a algú que s'ennuegui, o quina és la cadena de supervivència.

tracking