Diari Més

Tecnologia

Arriba CatBot, la primera fira de robòtica del Camp de Tarragona

Se celebrarà a firaReus els dies 27 i 28 d’octubre, i anirà dirigida, sobretot, al públic juveni i familiar

Imatge de la presentació de la primera edició de la fira de robòtica CatBot.

Arriba CatBot, la primera fira de robòtica del Camp de TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les instal·lacions de firaReus acolliran els pròxims 27 i 28 d’octubre la fira CatBot, la primera mostra de robòtica educativa del Camp de Tarragona. Tot i que a la demarcació ja es celebraven esdeveniments relacionats amb aquesta tecnologia, des de firaReus, amb la participació de l’Ajuntament de Reus i de l’empresa Dynamind, ha volgut organitzar la primera fira d’aquesta temàtica, amb la intenció que es consolidi, i es pugui celebrar cada any, convertint-se en un esdeveniment de referència dins el sector.

Segons va explicar el president de firaReus, Isaac Sanromà, durant la presentació de CatBot, des de la institució pretenen impulsar l’aprenentatge amb aquest tipus d’esdeveniments, que estan dedicats, sobretot, a un públic juvenil i familiar.

La fira girarà entorn de tres eixos clau en la robòtica educativa; el constructivisme, el treball col·laboratiu i la resolució de problemes. Segons van explicar els representants de l’empresa Dynamind, la mostra estarà dividida en diverses zones, que oferiran recursos per als pares i, sobretot, per als infants i joves interessats en la robòtica.

Els pares podran participar en les conferències sobre els nous recursos educatius i la metodologia d’ensenyament amb noves tecnologies. Ja que un dels objectius d’aquesta fira, és conscienciar els pares i educadors, que la robòtica és una eina més per dinamitzar l’aprenentatge.

A CatBot també hi haurà una àmplia oferta de tallers on infants i joves de totes les edats podran participar i aprendre, tot i que per poder-ho fer, s’hauran d’inscriure prèviament a les activitats. Un altre dels punts forts de la trobada, seran les exhibicions de robots i creacions.

Concurs de construcció

Els nens a partir de sis anys podran participar en el concurs de construcció de robots, que serà un altre dels punts forts de la primera edició de CatBot, i podran fer-ho en dues categories, la de construcció fixa i la de construcció mecànica.

Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Reus, també va participar en la presentació, i va remarcar que si el sector de les noves tecnologies «no creix més al Camp de Tarragona és per falta de recursos humans», per aquest motiu, des del consistori també volen treballar per impulsar aquesta mena d’iniciatives, per promoure l’elecció de les noves tecnologies com a carrera entre els més joves.

tracking