Diari Més

Steve Heapy. CEO de Jet2.com i Jet2holidays

«Jet2 tindrà un 8% més de seients a Reus i vol créixer en paquets turístics»

El director executiu de l’aerolínia i el touroperador anglesos destaca la «bona relació qualitat-preu» que ofereix la costa Daurada

Steve Heapy, abans de la trobada amb hotelers, aquest dimarts a Cambrils.

«Jet2 tindrà un 4% més de seients a Reus i vol créixer en paquets turístics»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jet2.com tancarà al novembre una campanya turística on va posar a la venda 238.000 bitllets en les 9 rutes operades a l’Aeroport de Reus. Steve Heapy, CEO (director executiu) de la segona companyia amb més pes a la zona, i de Jet2holidays que comercialitza paquets de vacances a la Costa Daurada, atén el Diari Més abans d’exposar als hotelers i agents del territori, ahir en una trobada a Cambrils, el balanç del 2018 i els plans d’expansió que traça l’aerolínia.

—Quin rumb prendrà Jet2.com al 2019?

—Els bitllets per volar la temporada d’estiu del 2019 ja estan a la venda. Hem augmentat la capacitat de l’aerolínia a Reus de cara a l’any vinent. Hi haurà un 8% més de seients i, així, dins els mateixos avions vindran també els passatgers que viatgen amb paquets de vacances on s’inclouen vols i hotel. En aquest apartat, posarem el focus en augmentar el volum de paquets i també la seva qualitat.

—Aquest estiu la companyia ha operat 9 rutes des de Reus. Es mantindran?

—Tenim 9 bases a aeroports de Gran Bretanya i seguirem volant a Reus des d’elles. Són Edimburg, Glasgow, Belfast, Newcastle, Leeds Bradford, Manchester, Birmingham, East Midlands i London Stansted. Jet2.com som l’únic touroperador britànic que, l’estiu vinent, començarà a volar des d’aquí ja a l’abril. Per això, al 2019, el primer vol serà el dia 6 d’abril quan normalment arrencàvem al maig.

—Quin és el perfil de visitant a la Costa Daurada?

—És molt divers: famílies, parelles, gent soltera, gent gran. Entre els clients hi ha una mica de tot. No ens tanquem a res perquè la zona també permet que així sigui.

—Quines necessitats té l’aerolínia a l’Aeroport?

—Estem esperant que es porti a terme un desenvolupament de la infraestructura per poder millorar l’experiència dels nostres clients. Entenem que, ara mateix, l’Aeroport de Reus és una mica just en el sentit de la capacitat de què disposa, però sabem que s’hi està treballant i que això canviarà aviat.

—El territori compta amb suficients places hoteleres?

—No tenim problemes en trobar llits aquí. Hi ha molt de potencial i moltes coses que encara podem fer. Fins al dia que tinguem cada llit contractat, seguirem expandint-nos. La Costa Daurada té una gran oferta i molts tipus de productes diferents que s’adapten bé a nosaltres, que no només treballem amb famílies sinó amb públics diversos.

—Què demanen al sector empresarial turístic? I què demana el sector de vostès?

—Hem estat a la Costa Daurada des del moment que la mateixa companyia va començar i el punt on ens trobem és el resultat d’anys anant de la mà. Disposem d’un pressupost de màrqueting molt gran, d’uns 56 milions, i la bona relació de col·laboració i el suport de les autoritats fa que el destinem no només a promocionar els vols o els hotels sinó el territori com a tal. Donem a conèixer els principals ressorts a Salou, La Pineda i Cambrils però també la destinació. I ho fem com a Jet2holidays, el segon touroperador del Regne Unit.

—Volar també a l’hivern és una possibilitat?

—D’entrada, nosaltres volem tot l’any des de Barcelona i comercialitzem igualment hotels aquí. No tenim, de moment, plans de volar a l’hivern a Reus. Abans, cal sondejar la demanda. Mai no obrim una destinació d’hivern amb un sol vol des d’un aeroport. Sempre n’hem de tenir almenys quatre. Per això, abans de fer un pas d’aquestes dimensions, cal haver-ho estudiat molt bé i detectar que és viable.

—Ha resultat positiu el balanç del 2018?

—Hem complit amb els pressupostos. El mercat britànic baixa però nosaltres hem crescut al 2018 i estem incrementant places perquè confiem en la destinació i hi veiem futur. La nostra estratègia sempre ha estat instal·lar-nos als llocs a llarg termini. Hi ha altres touroperadors que estan reduint vols a la zona perquè tenen molta inversió, per exemple, a Turquia, i hi han de ser. Espanya representa el 65% del nostre negoci i tant la Costa Daurada com la resta de destinacions que tenim a Catalunya plantegen una relació preu-qualitat molt bona per als britànics. Jet2 vam venir per quedar-nos.

—Afectarà d’alguna manera el Brexit a les operacions?

—No ho sé. Ningú no sap què està passant. El que necessitem són dues llibertats: volar de Gran Bretanya a Europa i d’Europa a Gran Bretanya. Pensem que les tindrem. Cal esperar però tenim confiança que no hi haurà cap problema per nosaltres en continuar volant. I és fonamental que sigui així. De fet, els bitllets per al 2019 s’estan venent i les vendes van molt bé. No és cert que els britànics deixaran de volar a Europa amb el Brexit. Continuaran escollint aquestes destinacions.

—Què espera d’aquest pas per Cambrils?

—Que els operadors tinguin tota la confiança en Jet2.com i a Jet2holidays. Des del 2014, el darrer cop que hi vaig ser, hi ha hagut un gran canvi i volem involucrar els hotelers en el nostre creixement.

tracking