Diari Més

Oci

Rumberos, dels vuitanta o solidaris, així són els vermuts de Festa Major a Reus

Les entitats de la ciutat han organitzat diversos vermuts popular, alguns d’ells acompanyats de concerts, que complementen la part més tradicional

Imatge d'arxiu del vermut rumbero, al carrer d'Aleus.

Rumberos, dels vuitanta o solidaris, així són els vermuts de Festa Major a ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si hi ha una beguda que s’associï a Reus, aquesta és sense cap mena de dubte el vermut. Ara bé, el vermut no només és sinònim de Reus sinó que també ho és de festa. I és per això que coincidint amb les festes de la Misericòrdia la ciutat visqui un bon grapat de vermuts que amenitzaran els migdies i ompliran de gresca, música i bon ambient els carrers i places reusencs.

Aquest dissabte es concentraran dues de les cites més destacades pel que fa als vermuts festius. A les 12 del migdia començarà a la plaça de les Peixateries Velles el Vermut amb músic ambient dels 80, que acabarà a les 4 de la tarda i que enguany està ofert per Espais Culinaris. Quan passin 30 minuts del punt del migdia, el carrer dels Aleus acollirà per tercer any consecutiu el Vermut rumbero. Aquesta activitat impulsada pel col·lectiu La Nit de Fer l’Índiu i el bar l’Absenta portarà tota la marxa i el ritme de la rumba catalana als carrers del darrere de l’Ajuntament. Enguany, el concert anirà a càrrec de Peret Reyes i diversos artistes convidats i, a més, comptarà amb els divertits DJ Cris&Petes.

El dia de diumenge també té el seu vermut. Aquest cop, però, es durà a terme a la plaça del Santuari de Misericòrdia, aprofitant que aquest espai acollirà la 52a edició de l’Aplec Baix Camp. Aquest vermut tindrà un caràcter popular i estarà oferta per la residència STS Misericòrdia. Aquest no és l’únic acte d’aquest estil que s’ha organitzat pels voltants del Santuari. De fet, tota aquesta zona es mobilitza i s’omple d’actes durant la Festa Major petita reusenca. Així doncs, el mateix dia de la patrona, l’associació Down Tarragona organitza un vermut solidari al passeig Misericòrdia a partir de les 11 i fins a les 3 de la tarda, que els permet recaptar fons per la seva causa i a la vegada podran donar-se a conèixer aprofitant l’ambient distès que caracteritza els vermuts.

Els últims vermuts es faran el dissabte 29, coincidint amb el final de la festa. Un d’ells es fa dins de la segona edició de l’Andromicoia, la segona baixada d’andròmines, i l’altre serà un ball vermut que omplirà de festa la plaça Evarist Fàbregas a partir de les 10 del matí, i que comptarà amb la Banda de l’Estol i el grup Man Reyes, que estarà ofert pel Basilisc de Reus. A més, el mateix dia el Jardí de la Casa Rull acollirà el concert vermut amb Roger Mergarit, inclòs dins del festival Accents.

tracking