Diari Més

Sanitat

L'Ajuntament oferirà al CatSalut consensuar el director del Sant Joan

Òscar Ros renuncia al càrrec en un pas que, coincidint amb la destitució de Roger Pla, hauria d’accelerar la creació del consorci

Imatge d'arxiu d'Òscar Ros, l'exidrector de l'Hospital Sant Joan de Reus.

Òscar Ros, Hospital Sant Joan de ReusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fins ara director de l’Hospital Sant Joan de Reus, Òscar Ros, ha presentat la dimissió al càrrec, el qual ocupava des del maig del 2016, i iniciarà una nova etapa professional assumint la direcció mèdica de dos centres hospitalaris a Alacant, d’on és originari. Sagessa va fer pública ahir la seva renúncia a través d’un comunicat. Aquesta es produeix poques hores després que, tal com va avançar el Diari Més, Roger Pla, el gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, fos destituït en un moviment que es produïa aquest 31 d’agost i que ha tingut a veure amb desavinences sobre el futur model de gestió del Sant Joan.

Pla serà rellevat per Ramon Descarrega, professor de la facultat de Medicina de la URV i metge al CAP d’Alcover. Ros, nascut a Xixona, ja hauria sondejat anteriorment, i fins i tot també abans d’accedir a la direcció del Sant Joan, un canvi laboral que l’acostés a casa seva. Les circumstàncies que envolten el Sant Joan, amb tot, probablement hagin precipitat el salt. La seva renúncia i la cessió de Pla haurien d’accelerar, en termes pràctics, la constitució del futur consorci de l’Hospital de Reus, un cop dues de les figures que s’havien mostrat, en cert grau, reticents a la materialització d’aquest pas han quedat fora. En el mateix comunicat, la presidència del Consell d’Administració, encarnada en Noemí Llauradó, agraïa al ja exdirector del Sant Joan «la feina feta al capdavant de l’Hospital durant aquests anys de transició cap al futur consorci amb la Generalitat». La seva dimissió, Ros va traslladar-la al Sant Joan ahir mateix.

Un perfil diferent

L’escenari que ara es presenta plantejaria la possibilitat de nomenar un director per a l’Hospital Sant Joan que sorgís del comú acord entre Ajuntament de Reus i CatSalut. I que es convertís així en l’home fort, volgut per ambdues parts, per pivotar la transició cap al consorci, amb un perfil diferent al que hi havia hagut fins ara. La mateixa persona podria acabar esdevenint, després, gerent del consorci, tot i que la decisió sobre aquest extrem no està presa.

L’anunci del nou director de l’Hospital Sant Joan es produirà en pocs dies, i també durant els mesos de setembre i octubre hi ha previst, segons ha pogut saber aquest rotatiu, que alguns dels passos relatius al consorci es puguin començar a visibilitzar. La voluntat comuna entre totes les parts és que el consorci entri en funcionament abans del proper 31 de desembre. Traslladar-la a la realitat suposaria activar el nou model de gestió tot just un any complet després de la data inicialment marcada.

En aquest punt, Ajuntament i CatSalut es trobarien ultimant reunions per acabar de polir tràmits jurídics i econòmics pendents sobre el consorci. Damunt la taula, ara, hi hauria diferents alternatives sobre la forma que aquest podria prendre. Les feines se centrarien a partir d’aquí, doncs, en definir els termes en els quals es materialitzarà, partint ja d’un acord comú sobre el gruix de la idea.

La complicada situació econòmica que travessa l’Hospital, i el dèficit que, de cara al tancament del 2018, de nou arrossega, pràcticament obliga a consumar el consorci, que s’ha presentat en els darrers temps com la solució a la crisi. També en un comunicat, la plantilla del centre denunciava fa uns dies la «situació de desemparament» que interpreten que «ve patint» el centre reusenc «des que es va anunciar, per part del conseller Comín, la certesa de la creació d’un consorci que resoldria la problemàtica» al mateix Sant Joan. El col·lectiu lamentava, en una línia similar, que el dèficit que arrossega, també aquest 2018, suposa «una sagnia econòmica».

tracking