Diari Més

Turisme

El primer enllaç de l'Aeroport amb Tallinn mou 1.535 passatgers

L’operativa d’Smarlynx Airlines Estonia, que estrenava connexió entre Reus i aquest país, finalitza havent venut un 70% dels 2.160 bitllets que va oferir

El vol inaugural des de Tallinn va aterrar a Reus l'1 de maig.

El primer enllaç de l'Aeroport amb Tallinn mou 1.535 passatgersCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ruta de vols xàrter operada entre Reus i Tallinn per Smartlynx Airlines Estonia i que, durant un mes i mig, ha estat en funcionament, tanca la seva incursió a la Costa Daurada amb un total de 1.535 passatgers. La xifra, recollida per Aena, representa prop d’un 70% dels seients que la companyia oferia, que eren uns 2.160 en sis moviments entre l’1 de maig i el 12 de juny. Tot i el breu marge de temps que va programar-se, i que operés un únic vol setmanal, cada dimarts, l’enllaç ha estat de gran rellevància per tractar-se de la primera vegada que L’Aeroport de Reus rebia vols d’Estònia i també la primera que aquesta companyia apostava per la capital del Baix Camp.

El percentatge d’ocupació del 70% deixa bons resultats per a Smartlynx Airlines Estonia, que comercialitzava els bitllets com a part de paquets vacacionals. En detall, els 1.535 passatgers es reparteixen en 1.179 al maig i 356 al juny. Cal tenir en compte que el vol inaugural va aterrar a l’Aeroport a principis de maig però l’operativa es va allargar només fins a mitjans de juny, d’aquí que la xifra d’aquest mes resulti més reduïda.

L’Aeroport de Reus haurà ofert durant la temporada d’estiu, que va arrencar coincidint amb el canvi horari i s’allargarà 31 setmanes fins el 27 d’octubre, més d’un milió de seients de sortida i arribada repartits en prop de 6.000 moviments. La xifra és especialment significativa perquè, al 2017, l’equipament va tancar l’any amb un balanç d’1.022.964 passatgers i la Taula de l’Aeroport s’ha fixat l’objectiu de repetir enguany la fita. En global, i segons precisaven al seu moment fonts d’Aena, un total de 12 companyies aèries hauran unit en aquest període Reus i fins a 36 destinacions.

Fins a 1.90 viatgers de l’Imserso

Una altra de les operatives que també ha finalitzat ja i que igualment ha estat nova aquest 2018, gestionada per Iberia i a través d’Air Nostrum, és la que ha traslladat persones jubilades a Maó en el marc del programa de l’Imserso i mitjançant Mundiplan. En aquest cas, han estat 1.920 els passatgers que s’han mogut: 91 al febrer, 762 al març, 770 a l’abril i 294 al maig, segons dades d’Aena. El primer vol, en aquest cas, va sortir de Reus el 28 de febrer i l’últim ho va fer al maig. En total, en van ser una desena.

Els jubilats del primer enllaç de l’Imserso entre Reus i Maó passaven al voltant de 8 dies a Menorca i tenien opció de fer-ho a partir de 185,70 euros. Mundiplan treballava a l’illa amb mitja dotzena d’hotels, de tres i quatre estrelles, on s’allotjaven els qui s’acollien al viatge, el qual s’oferia per primera vegada des de les instal·lacions reusenques.

tracking