Diari Més

Policial

La DGP sanciona un mosso per un incident durant l'operatiu Cronos a Reus

L'agent va disparar un tret, sense causar ferits, mentre sortia de la furgoneta a l'estació d'autobusos del municipi

Els Mossos d'Esquadra han convocat una concentració el proper 17 de setembre.

mossosUSPAC Mossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mosso de la comissaria de Reus ha estat sancionat per la Direcció General de la Policia (DGP) amb 16 dies de suspensió de sou i feina per un incident el 19 d'agost de 2017 a la capital del Baix Camp. Una patrulla de la policiaautonòmicava tenir un requeriment per acudir a l'estació d'autobusos de la ciutat per un grup de joves marroquins que estaven cridant el nom d'Al·lài feien apologia al terrorisme. Aquest fet va tenir lloc durant l'operatiu Cronos, que s'havia activat pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Albaixar de la furgoneta de mossos, a un dels agents se li va escapar un tret de l'escopeta que portava sense ferir ningú i sense provocar cap dany. El cap de la comissaria reusenca va emetre un informe explicant els fets i recalcant la falta de formació dels agents en armes llargues, les quals no són d'ús habitual per als mossos. Des de laDGPvan decidir sancionar igualment l'agent amb 16 dies de suspensió de sou i feina.

El sindicatUSPACde Mossos considera «una vergonya» la sanció per la falta de formació, que «és pràcticamentnul·la», en aquest tipusd'armesi que l'incidenthaguéshagut detractar-se com una falta. «Aixíéscom premia laDGPel sobreesforç i els moments de tensió que vam viure aquells dies», assegura Francesc Vidal, portaveu del sindicat. Per aquest motiu, han recorregut la sanció de laDGPi afirmen que «sical seguirem per la via judicial».

tracking