Diari Més

Salut

Valoracions neurològiques obertes pel Dia Mundial de l'Alzheimer

L’Associació d’Alzheimer realitzarà revisions, tallers i sessions al setembre

Una imatge d'arxiu d'activitats de l'entitat.

Valoracions neurològiques obertes pel Dia Mundial de l'AlzheimerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp oferirà al mes de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer el 21, activitats orientades a persones diagnosticades d’aquesta malaltia i als seus cuidadors, però també a qualsevol que s’hi vulgui sumar. El 14 de setembre, a l’Espai San Rafael del carrer Doctor Ferran, hi haurà tres neuropsicòlegs que realitzaran de manera gratuïta valoracions neurològiques de la salut cerebral. Per demanar cita cal adreçar-se a alzheimerreus@gmail.com o trucar al 977 317 603. La directora del centre, María Jesús Lerín, explica que «hi ha persones, que, de vegades, poden estar preocupades per si pateixen alguna malaltia d’aquest tipus» i diu que aquestes revisions «consisteixen en una petita valoració de la salut» que és gratuïta.

A banda d’això, l’Associació d’Alzheimer de Reus ha programat també, el 12 de setembre i a la Fundació Privada Reddis, una sessió de formació per a familiars de persones amb demència que està vinculada a la música i que, el dia 14, es repetirà unint cuidadors i malalts. Lerín explica que «la música es queda al cervell i sembla que, en certa forma, no estigués afectada per la malaltia». Els actes pel Dia Mundial de l’Alzheimer inclouen, a més, un cinefòrum el dia 20 al Centre de Lectura i debat. El 21 s’instal·laran taules informatives al carrer Llovera i hi ha prevista una conferència a les 11h a la Facultat de Medicina.

Des del territori, l’entitat reclama col·laboració per concertar places públiques al Centre Diürn Especialitzat en Alzheimer i acostar els recursos necessaris als cuidadors.

tracking