Diari Més

Religió

La mesquita repartirà porcions de xai entre famílies necessitades

Més de 2.500 persones se citen a la Festa del Sacrifici, on part de la carn es dóna a qui no en té

L'oració per la celebració de l''Aid al Adha' va tenir lloc a la mesquita As-Sunnah ahir al matí.

La mesquita repartirà porcions de xai entre famílies necessitadesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre 2.500 i 3.000 persones van participar ahir, a la mesquita As-Sunnah del polígon Granja Vila, en l’oració de l’Aid al Adha, la segona cita més rellevant del calendari musulmà després de la que marca el final del Ramadà. El portaveu de l’Associació dels Musulmans de Reus i Comarca que gestiona el centre del carrer Tolerància, Mohamed Said Badaoui, explica que l’anomenada Festa del Sacrifici «no és única de la religió musulmana» i fa referència a l’episodi «quan Déu va demanar a Abraham, com a prova de fe, sacrificar el seu fill Ismael i, quan aquest estava a punt de fer-ho, el va aturar i va lliurar-li en el seu lloc un xai. Nosaltres creiem en el profeta Abraham i, per tant, commemorem aquesta festa».

La jornada s’estructura en tres parts diferenciades. A primera hora del matí, i des de la mesquita, «es realitza l’oració, després hi ha un sermó, els qui hi han assistit es feliciten entre ells i, a partir d’aquí, cada persona va a l’escorxador on ha demanat el xai a recollir-lo i s’encarrega d’organitzar diversos àpats amb la família i amics». L’Islam estableix que l’animal ha de dividir-se en tres porcions, «una de les quals és per a qui l’ha sacrificat i la seva família, una altra és per als veïns i amics i la tercera porció es reserva per a les persones necessitades».

Sobre aquesta última, la mesquita impulsa una recollida per fer arribar l’Aid al Adha «a les persones que, per motius econòmics, no han pogut encarregar el sacrifici de l’animal». As-Sunnah compta amb cambres frigorífiques habilitades on es diposita el menjar mentre aquestes famílies, incloses a un llistat de què disposa la comunitat, el recullen. «Els qui volen afegir-se a això i donar a la mesquita la part del xai ho fan així, però molt sovint aquesta porció es dóna d’una forma més directa perquè ja es coneix algú a qui li fa falta sense haver de passar per la mesquita», afegeix Mohamed Said Badaoui.

Dispositiu al carrer Tolerància

La Guàrdia Urbana havia desplegat ahir al carrer de la Tolerància, entre els números 1 i 14, l’habitual senyalització de talls al trànsit per permetre l’ocupació de la via pública en aquest esdeveniment, multitudinari i que exigia un espai addicional al de la pròpia mesquita. Per això, l’oració es va poder fer a l’exterior.

tracking