Diari Més

Festiu

L'Andromicoia torna al setembre amb nou recorregut i més activitats

Per Misericòrdia arriba la segona edició de la baixada d’andròmines de Reus amb moltes novetats

Imatge d'un dels trastos que van participar a la baixada d'andròmines de l'any passat.

L'Andromicoia torna al setembre amb nou recorregut i més activitatsGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Andromicoia, la baixada d’andròmines de Reus, torna enguany per les Festes de Misericòrdia després de l’èxit de la primera edició de l’any passat, en què van participar més d’una desena de trastos, tot i la pluja que va sorprendre els assistents.

Enguany, l’acte serà diumenge 30 de setembre al matí, es preveu que comenci cap a les onze, i a l’acte principal de la baixada de trastos, el seguiran diverses activitats per amenitzar el dia. L’any passat la baixada es va realitzar des del passeig de Sunyer, passant pel Mercat Central, fins a l’avinguda del President Companys.

Enguany, tot i que els organitzadors no volen desvetllar encara el recorregut concret, ja que pretenen que sigui un misteri fins al mes que ve, com ja va passar amb l’anunci del recorregut de la primera edició.

Però des del Xiquets de Reus han explicat a aquest diari que enguany el recorregut estarà dividit en dos trams, un a continuació de l’altre, i ja que al centre de la ciutat no hi ha pujades gaire pronunciades, pretenen introduir diversos elements que facin més divertida la baixada dels trastos.

A banda del canvi en el recorregut, la jornada comptarà amb altres activitats, com un concert vermut al migdia, un «escalabirres» a la tarda, l’activitat que consisteix a apilar caixes de cervesa al mateix temps que es va pujant a sobre de l’última que s’ha col·locat, i un concert al vespre, del qual encara no se saben els grups, ja que falta ultimar detalls amb l’Ajuntament de Reus.

Amb totes aquestes novetats, des de Xiquets de Reus i el Carrasclet, pretenen convertir aquest acte en una jornada festiva, i fer que aquesta iniciativa es converteixi un acte consolidat de la Festa Major de Misericòrdia, i és també per aquest motiu, que han decidit donar-li un nom original que ho relacioni amb la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de Misericòrdia, i del diminutiu del nom; «Coia» n’ha sortit «Andromicoia», un nom que esperen que agradi als reusencs i els animi a formar part d’aquesta iniciativa.

Com participar-hi

A banda dels majors d’edat, a la baixada d’andròmines hi poden participar els nens de més de 12 anys que vagin acompanyats de dos adults damunt del trasto.

Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic inscripcionsandromicoia@gmail.com i estaran obertes fins al dia 2 de setembre.

tracking