Diari Més

Salut

El concurs per ampliar les Urgències del CAP Sant Pere queda desert

L’ICS tanca sense ofertes la licitació de la segona fase d’obres, que havia d’arrencar al setembre, i l’adjudicarà per una altra via

Una imatge d'arxiu de l'entrada principal a l'edifici del Centre d'Atenció Primària.

El concurs per ampliar les Urgències del CAP Sant Pere queda desertOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El procés de licitació engegat per tirar endavant la segona fase de les obres d’ampliació de les Urgències del CAP Sant Pere, que havia d’activar els treballs aquest proper mes de setembre, ha quedat desert després que cap empresa hi presentés oferta dins el termini fixat, que va expirar el 31 de juliol. Fonts de l’Institut Català de la Salut (ICS) confirmen al Diari Més la situació i concreten que no hi ha previst, en aquest moment, posar en marxa una nova licitació i que l’adjudicació dels treballs es realitzarà mitjançant algun entre els altres sistemes que preveu la contractació pública, el qual no s’ha concretat encara.

La mesa va declarar desert el concurs aquest 2 d’agost perquè «no s’ha presentat cap empresa licitadora». Les mateixes fonts concreten que els tràmits que ara es duguin a terme no repercutiran en demores en la intervenció, que havia d’iniciar-se d’aquí a poques setmanes i preveia un període d’execució de fins a quatre mesos, per acabar aquest mateix 2018.

Els treballs sobre els quals no s’ha rebut cap oferta tenien un pressupost màxim de 145.000 euros IVA inclòs, i havien de quedar complementats amb la part d’instal·lacions el procés per la qual encara no ha conclòs i que completa els 260.000 euros del global del projecte. Contemplaven, tal com recull la documentació vinculada a les obres, una ampliació del CUAP que abastava «la sala d’espera de la zona d’Urgències, el control, cinc consultes de triatge, magatzem i espais d’office i banys». També «la modificació de la zona de mostrador, zona d’atenció personalitzada i sala d’espera». Tot plegat es correspon amb la segona fase d’una intervenció la meitat de la qual va quedar executada. Els plans, en principi, es mantenen com a tals, a l’espera d’adjudicar el contracte. Així, aniran a terra diverses sales de triatge i boxes per eixamplar la sala d’espera i instal·lar-hi els banys. I s’enderrocaran altres estances per habilitar espai per al taulell únic, a més d’obrir una zona de pas que connectarà, per darrere dels mostradors, amb radiologia.

Espai d’atenció al públic

En la zona d’adequació de l’accés del CAP Sant Pere hi ha dibuixada l’àrea de mostrador, un despatx d’atenció individualitzada doble, una petita sala de treball i una sala d’espera. Aquesta és, al seu torn, una primera part de l’adequació total de les àrees d’atenció al públic de planta baixa. I implicarà la creació del taulell únic d’atenció als pacients. Els treballs es realitzaran en dues fases diferents, corresponents a la zona Urgències i la zona d’accés al CAP, i fent primer la zona d’Urgències del CUAP i amb posterioritat la zona d’atenció a l’usuari del CAP. En tot moment estaran sectoritzades les obres i els accessos i, si és necessari, s’intervindrà sobre l’accés al CAP en diverses actuacions, ja que és l’accés principal a l’edifici, explicita la mateixa documentació. El projecte es desplegarà en 394 metres quadrats.

Serà ja una vegada finalitzades les feines, que es duran a terme íntegrament a la planta baixa, quan es puguin ubicar els serveis corresponents a la nova zona. Un cop aquesta segona fase es doni per tancada, quedarà completada l’ampliació del CUAP Sant Pere. Faltarà, llavors, rehabilitar i millorar les zones que actualment estan obertes i en funcionament i que quedaran buides. Amb el conjunt del projecte, les Urgències del CAP Sant Pere hauran duplicat la seva superfície i augmentat, per tant, la capacitat.

tracking