Diari Més

Salut

El CatSalut assegura haver pagat l'activitat del juliol a l'Hospital Sant Joan

El Comitè d’Empresa havia advertit d’«informacions extraoficials en relació al no pagament del concert» el mes passat i reclamava «transparència real»

L'interior de les dependències de l'Hospital Sant Joan de Reus.

El CatSalut assegura haver pagat l'activitat del juliol a l'Hospital Sant JoanOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CatSalut assegura haver ingressat pertinentment a l’Hospital Sant Joan de Reus les quantitats econòmiques relatives a l’activitat desenvolupada al centre el mes passat. Després que, en un comunicat, el Comitè d’Empresa fes manifest el neguit de la plantilla per haver «rebut informacions extraoficials en relació al no pagament, per part del CatSalut, del concert corresponent al juliol, del qual no tenim cap informació per part de la direcció de l’Hospital ni de la presidenta del Consell d’Administració, Noemí Llauradó, ni del responsable final, que és l’Ajuntament de Reus i Carles Pellicer», fonts del CatSalut consultades pel Diari Més asseguren que «el pagament es va realitzar el dia 31 de juliol» al Sant Joan.

En el mateix comunicat, amb data d’aquest 11 d’agost, la plantilla alertava que «la manca d’informació al Comitè d’Empresa i als 1.300 treballadors de l’Hospital Sant Joan provoca especulacions, presumpcions, preocupació i incertesa sobre el futur dels treballadors i de la sanitat del territori». I exigia, a través del Comitè d’Empresa, que es donés lloc a una «transparència real, una solució definitiva per a que la sanitat deixi de ser un negoci i que compleixi la seva missió: protegir la salut de la ciutadania». Amb aquesta finalitat, els treballadors del centre «reclamem que el Comitè d’Empresa estigui plenament informat de tots els moviments» que comporti el procés de canvis orientat al consorci, concloïa la nota.

La situació del consorci

Mitjançant el document, els treballadors de l’Hospital Sant Joan denunciaven fa dues setmanes la «situació de desemparament» que interpreten que «ve patint» el centre reusenc «des que es va anunciar, per part del conseller Comín, la certesa de la creació d’un consorci que resoldria la problemàtica» al mateix Sant Joan. El col·lectiu lamentava, en una línia similar, que el dèficit que arrossega, també aquest 2018, suposa «una sagnia econòmica que situa l’hospital en causa de dissolució, amb el perjudici que això provoca a la població de les comarques de Tarragona i als treballadors».

La cobertura, detallava, «s’està veient afectada per les retallades de l’Ajuntament de Reus», les quals el Comitè localitza en «tancament de llits, tancament de serveis i la darrera acció, el tancament d’un accelerador lineal». A aquests punts, explicava la plantilla, s’hi afegeix també «manca de personal per realitzar la feina correctament –ratis insuficients– i temporalitat del 41% quan no hauria de sobrepassar el 10% segons les indicacions de la Unió Europea».

tracking