Diari Més

Cs du a la Comissió de Transparència els llaços col·locats per Sant Pere

El grup impulsa la convocatòria per estudiar l’adequació d’altres regidors i l’alcalde Pellicer al codi ètic

Llaços grocs als escons dels grups municipals de Cs i PP.

Cs du a la Comissió de Transparència els llaços col·locats per Sant PereOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Ciutadans va presentar ahir una instància al registre de l’Ajuntament de Reus on sol·licita que s’incloguin diversos assumptes a l’ordre del dia de la Comissió Informativa de Transparència que, arran de la retirada de la pancarta de Llibertat presos polítics de la façana del palau municipal, l’alcalde Carles Pellicer va anunciar que convocaria el proper mes de setembre. El portaveu Juan Carlos Sánchez explicava ahir, en un comunicat, que la formació taronja entén que «seria positiu que es convoqui el més aviat possible aquesta comissió» perquè «s’hi podrà debatre no només sobre la retirada de la pancarta, de la qual els dos regidors de Cs només vam ser espectadors» sinó «també de diversos assumptes que al nostre parer vulneren el Codi Ètic de Conducta dels Càrrecs Públics de l’Ajuntament de Reus i en els quals van intervenir directament regidors d’altres grups municipals».

Entre aquests assumptes, Cs ubica conductes com «la col·locació, per part de regidors de la CUP, de llaços grocs als seients dels regidors absents» del grup que encapçala Sánchez durant la lectura del pregó de la Festa Major de Sant Pere o «la col·locació d’una estelada gegant a la façana del consistori per part dels edils de la CUP al novembre del 2016». Ciutadans també vol analitzar «si la inacció i la permissivitat de l‘alcalde davant d’aquests fets vulnera el Codi Ètic». El portaveu de Cs a Reus valora que aquests punts no s’han abordat mai encara «perquè no li ha interessat fer-ho a l’alcalde ni al seu govern». «Si no es tracten aquestes conductes a la Comissió de Transparència al setembre, tal com sol·licita Ciutadans, estarem davant d’un nou acte partidista de l’alcalde de Reus», conclou Sánchez.

La pancarta, al contenciós

Ciutadans Reus ja va anunciar la setmana passada que presentarà un recurs al jutjat contenciós administratiu de Tarragona per reclamar la retirada de la pancarta de Llibertat presos polítics que torna a penjar de la façana de l’Ajuntament després que, divendres 10 d’agost, militants i simpatitzants de la formació taronja la retiressin accedint al balcó des del Mercadal i membres del consistori tornessin a instal·lar-la al lloc. Ho farà emparant-se en una recent resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que censura l’exhibició d’elements considerats partidistes a espais públics i en un procés similar, precisament, al que s’ha dut a terme a l’Ajuntament de Sant Cugat i que ha desembocat en aquesta sentència. En coincidir l’afer de la pancarta amb l’agost, un mes inhàbil als jutjats, el recurs l’interposarà Cs al setembre. Juan Carlos Sánchez va detallar, en la mateixa intervenció, que volia estar present a la Comissió de Transparència «per preguntar per què dos treballadors eventuals del PDeCAT i ERC van tornar a col·locar la pancarta».

El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizona, havia avançat dilluns que el partit sospesa denunciar l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, per prevaricació arran que la pancarta torni a lluir a la façana del palau municipal. Pellicer, per la seva banda, havia anunciat dues denúncies davant Mossos: per preservar els interessos del consistori i per amenaces.

tracking