Diari Més

Religió

La mesquita As-Sunnah de Reus prepara l'oració per la Festa del Sacrifici

La celebració de l’Aid al Adha, on s’espera l’assistència d’entre 2.500 i 3.000 persones, tallarà demà la circulació al carrer de la Tolerància

L'interior de la mesquita del polígon Granja Vila, durant un acte anterior.

La mesquita As-Sunnah de Reus prepara l'oració per la Festa del SacrificiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesquita As-Sunnah, ubicada al polígon Granja Vila, celebrarà demà dimarts l’Aid al Adha, conegut com a Festa del Sacrifici o Festa del Xai i una de les festivitats més importants per a la comunitat musulmana. La Guàrdia Urbana mantindrà tancat el carrer de la Tolerància al trànsit, en el tram entre els números 1 i 14, entre les sis i les nou del matí, durant tres hores. La previsió, explica el portaveu de l’Associació dels Musulmans de Reus i Comarca, Mohamed Said Badaoui, és que a l’oració que acull la mesquita aquest 21 d'agost hi assisteixin entre 2.500 i 3.000 persones.

La Festa del Sacrifici coincideix amb el Hajd, el pelegrinatge que cada any milers de musulmans emprenen cap a la ciutat de la Meca i que constitueix un dels cinc pilars fonamentals de l’Islam. La jornada s’estructura en tres parts que abasten l’oració, el sacrifici i la celebració familiar.

Espai complementari

Les obres d’ampliació de la mesquita per crear un espai per a activitats complementàries a l’oració han superat l’equador i la primera setmana d’agost van donar per completada la segona de les tres fases programades. Les feines recentment enllestides es corresponen amb la separació dels diferents àmbits de la nau annexa, la creació d’espais d’aules i oficines, lavabos per a homes i dones i la definició d’un nou punt que servirà l’Associació dels Musulmans de Reus i Comarca per integrar-se, en un futur, en l’activitat del Banc dels Aliments. La primera fase, culminada al març, va servir per donar forma a l’altell i les columnes. I la tercera i última s’adreçarà a les instal·lacions de llum i aigua, el terra i els sanitaris i arrencarà un cop passat l’estiu, al setembre. El projecte, pressupostat en 120.000 euros el finança la comunitat.

tracking