Diari Més

El Lleó petit, molt a prop de sortir del taller de Manel Llauradó

El ‘pare’ del Seguici treballa dotze hores diàries en la bèstia, que quedarà enllestida en tres setmanes

El perfil del Lleó petit i, al fons, Llauradó, Rius i el Lleó, que viu reparacions abans de Misericòrdia.

El Lleó petit, molt a prop de sortir del taller de Manel LlauradóDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleó petit sortirà del taller de l’escultor Manel Llauradó en tres setmanes. La bèstia afronta el tram final de la seva creació, en un procés que va arrencar al novembre amb la confecció de la maqueta i que ocupa, des de principis de juliol, dotze hores de dedicació diària del pare del Seguici. Fins arribar aquí, uns 1.000 quilos de fang per modelar-lo i quallar un motlle de guix que ha deixat ara el perfil nu del nou element elaborat en resina i fibra de vidre. Llauradó treballarà properament en l’estructura interior i pintarà després la pell del Lleó petit, amb les mateixes tonalitats que el Lleó. La figura, un cop acabada, pesarà uns 30 quilos i farà una mica més de dos metres d’alçada.

La feina «ha estat ràpida perquè no hem dubtat», explica Llauradó, que destaca «l’aspecte de cadell i la diferència en el pelatge», menys espès, de la criatura. El Lleó petit, de fet, mostra mig somriure a la boca i un aspecte juganer i «jovenívol», tendre, encara abans de prendre color. Al taller, espera al costat del Lleó, que també hi ha fet cap per sotmetre’s a uns retocs abans de la Misericòrdia. La bèstia que se suma al Seguici petit es presentarà el 22 de setembre, a partir de les onze del migdia, en un acte on l’Àliga petita i la Mulasseta exerciran de padrins, i hi haurà el Lleó. El portaran una trentena de nens d’entre 8 i 12 anys que ja estan assajant per a fer-ho. La roba serà una rèplica de la que duen els portadors del Lleó i la música està encara pendent d’adaptar-se per ser més curta.

El preu del projecte, inclosa la corona que dissenya la joiera Siat Sans, frega els 15.000 euros. Hi ha prevista l’edició d’una nova tirada de samarretes, després que l’anterior quedés exhaurida, per poder col·laborar a finançar el Lleó petit, i, de pas, dur al pit la imatge ideada per Aina Martín.

Adéu al cap de colla

La Colla del Lleó es resisteix, ja en compte enrere per al gran dia, a mostrar la imatge sencera de l’element i el cap de colla, Josep Lluís Rius, explica que aquest «serà un dia especial» i que l’encàrrec a l’escultor del Seguici «ens ha fet estar en tot moment molt tranquils». La de Misericòrdia serà, precisament, la darrera vegada que Rius surti amb el lleó, un cop presa la decisió d’apartar-se de la primera línia de la festa en què ha participat activament durant 25 anys: 15 amb l’antiga colla gegantera i 10 amb el Lleó. El millor d’aquesta etapa, «conèixer tantíssima gent», explica Rius, que celebra «haver pogut posar el meu granet de sorra al Seguici» i espera «viure’l ara d’una altra manera».

Un detall del pelatge del Lleó petit i els motlles amb què s'ha fet.

El Lleó petit, molt a prop de sortir del taller de Manel LlauradóDiari Més

Un detall del pelatge del Lleó petit i els motlles amb què s'ha fet.

El Lleó petit, molt a prop de sortir del taller de Manel LlauradóDiari Més

tracking