Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Reus reposa la placa amb el nom del Parc U d'Octubre

El cartell va ser arrencat al juliol, quan feia pocs dies que s’havia instal·lat, abans de la inauguració de l’espai

L'indicatiu està col·locat de nou al lloc d'on el van sostraure.

L'Ajuntament de Reus reposa la placa amb el nom del Parc U d'OctubreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc U d’Octubre-Jardins del Mas de Mayner torna a tenir la placa on s’indica el nom de l’espai després que, al juliol, abans de la inauguració del parc i quan feia pocs dies que havia estat instal·lada, algú la retirés. La decisió de batejar la zona com a Parc U d’Octubre-Jardins del Mas de Mayner es va prendre al ple del 14 de maig, invertint una proposta de la Comissió de Denominació de Vials que al seu torn estudiava l’assumpte arran d’una iniciativa impulsada cinc mesos abans pel CDR de Reus. Va rebre l’aval de PDeCAT, ERC i la CUP, va prosperar amb l’abstenció d’Ara Reus i el «no» de PSC, Cs i PP, i va esdevenir polèmica pel llarg procés seguit fins assumir-la i per l’oposició d’una part del veïnat.

La Comissió de Denominació de Vials havia plantejat, en una resolució emesa el 12 d’abril i no vinculant, el nom de Parc de Mas Mainer-Jardins 1 d’Octubre, que incorporava la reivindicació del CDR i mantenia la toponímia.El govern reusenc va optar per girar la denominació i reservar la referència d'U d'Octubre per al parc i la de MasMainer –araMayner– per als jardins que l’envolten.L'Associació de Veïns 25 de setembre, al barri Niloga, també havia reivindicat anteriorment Mas Mayner com a nomde l'espai i, en un comunicat als grups municipals, rebutjava abans del ple del maig l'al·lusió al Referèndum ivalorava que el nom «és una decisió política que generarà nous motius de divisió a la població».

El nom, finalment, va quedar enParc U d’Octubre-Jardins del Mas de Mayner i l’espai va inaugurar-se amb un acte multitudinari el passat 14 de juliol. El cartell havia estat arrencat probablement la nit anterior a que se celebrés aquest acte festiu que va aplegar prop de 500 persones i va comptar amb la intervenció de membres de diferents col·lectius, entre els quals l’ANC, els Advocats Voluntaris de l’1-O o el CDR de Reus.

tracking