Diari Més

Comerç

Reus Serveis proposa lloguers fins al 2021 als paradistes del Carrilet

La ubicació temporal, si el mercat va a terra, es decidirà en relació als que segueixin un cop la concessió acabi, al juny del 2019

Una de les façanes del Mercat del Carrilet

Sondeig d'operadors per explotar un supermercat al nou Mercat del CarriletOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Mobilitat i Serveis plantejarà als paradistes del Mercat del Carrilet la possibilitat de continuar desenvolupant la seva feina, mitjançant un sistema de lloguer, un cop finalitzin les actuals concessions pels punts de venda que ocupen, al juny del 2019. La junta de govern va acordar, en sessió del passat 6 de juliol, autoritzar l’empresa municipal per formalitzar contractes d’arrendament per les parades a partir d’aquesta data. La del lloguer era una opció que l’Ajuntament havia fet pública al moment d’anunciar un període de consultes amb operadors del sector privat sobre el projecte del nou equipament, i que ara es confirma. Fonts municipals detallen al Diari Més que, en aquest escenari, caldrà veure el volum de paradistes que s’hi decideixen acollir i els que prefereixen, simplement, abandonar la concessió un cop expiri.

D’aquest punt concret dependrà la forma en què el servei del mercat es continuï oferint mentre els nous plans per al Carrilet es materialitzen. Les mateixes fonts precisen que, en primer terme, s’haurà de determinar si els contactes que es mantenen amb cadenes d’autoserveis i supermercats per conèixer la viabilitat de la futura construcció i gestió d’un nou Mercat del Carrilet quallen i de quina manera ho fan. En cas que finalment, com tot apunta, el canvi de model passi per l’enderroc de l’edifici, la reubicació temporal dels paradistes es realitzarà tenint en compte quants són i quines necessitats manifesten. El dibuix, a hores d’ara, «no està decidit». En principi, la intenció és que els contractes d’arrendament abastin un total de dos anys, fins al 2021.

Cadenes interessades

El període de consultes amb operadors del sector privat que Reus Mobilitat i Serveis va iniciar, a principis de juny ha desembocat en contactes amb diverses cadenes d’autoserveis i supermercats que exploren, en diferents termes, la possibilitat d’instal·lar-s’hi. Fonts municipals explicaven fa alguns dies que, a hores d’ara, hi ha més d’una firma analitzant el plantejament que se’ls ha posat damunt la taula. Ha estat per atendre a aquesta situació, i per respondre al marge sol·licitat per les pròpies cadenes, que l’empresa municipal ha acordat prorrogar la fase de contactes preliminars, la qual hauria conclòs el 8 d’agost, i ampliar-la fins el 28 de febrer del 2019. Serà llavors, d’aquí a set mesos, quan s’obri el procés de licitació per adjudicar el projecte.

En els primers dies de converses es van «presentar diferents propostes a diferents operadors i la major part d’ells s’han mostrat interessats en els projectes». Per tant, «el que han demanat és que, tenint en compte que estem en època d’estiu, puguin disposar de més marge per mirar quina és la inversió que haurien de fer i quin és el projecte urbanístic que s’ha de tirar endavant». El funcionament habitual d‘operadors d’aquest tipus implica plans territorials d’expansió a uns 3 o 4 anys vista. És en aquests plans on, a més curt termini, Reus Mobilitat i Serveis sondeja el lloc que pot tenir l’escenari del Mercat del Carrilet.

El plec que regeix les consultes preliminars recull que «resulta gairebé imprescindible, a l’hora de configurar un mercat municipal, la presència d’un supermercat que complementi l’oferta de les parades especialitzades tradicionals i que sigui motor i pol d’atracció dels clients». Tot emana de l’estudi encarregat al 2016 a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona per redefinir el Carrilet, i que va concloure la conveniència d’apostar per la mateixa ubicació i fer una transformació física i comercial.

tracking