Diari Més

Personal de l'Aeroport atén fora de l'horari un vol Reus-East Midlands

UGT denuncia que la «voluntarietat» dels treballadors supleix mancances

Un avió de Ryanair enlairant-se a l'Aeroport de Reus.

Consulta els teus drets si ets un dels afectats per la vaga de tripulants de RyanairACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La «voluntarietat» de treballadors que, fora de l’horari operatiu de l’Aeroport de Reus, van continuar al seu lloc de feina va permetre que, la nit d’aquest 13 d’agost, pogués enlairar-se des de la capital del Baix Camp un avió de Ryanair en direcció a East Midlands, tal com denuncien fonts del sindicat UGT. Les mateixes fonts precisen que el vol en qüestió va sol·licitar ampliació d’horari a l’Aeroport, que tanca a les 12 de la nit i pot allargar fins a la una de la matinada sota petició, però que també va excedir aquesta franja i va acabar sortint cap a East Midlands passades les dues.

Fonts d’Aena confirmen que Ryanair sol·licités l’ampliació, la qual, puntualitzen, no es paga, i aclareixen que «en cap moment es va pressionar cap treballador perquè seguís al seu lloc». Concreten que el retard que ho va desencadenar tot plegat l’arrossegava ja el vol des de l’origen, i que l’Aeroport de Reus, en aquell moment, es trobava sota restriccions vinculades a la intensa tempesta que va generar pluges i aparell elèctric a la zona. Aquestes restriccions impliquen que hagi de deixar-se més temps entre operacions per mantenir el grau de seguretat.

Des d’Aena detallen, però, que la principal causa del retard al vol, i del fet que sortís per cobrir la ruta Reus-East Midlands a les 2.35h, no va ser la tempesta sinó aquestes demores que venien d’origen. Aquesta no és la primera vegada que el sindicat UGT demana una ampliació de l’horari operatiu i denuncia el que entén com a conseqüències de mantenir-ne l’actual.

tracking