Diari Més

La Ruta del Modernisme atrau un centenar de turistes

Aquesta dedica especial atenció a les obres de l’arquitecte Pere Caselles

Imatge de la presentació de la Ruta

Reus impulsa una visita guiada pel modernismeOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Ruta del Modernisme, que dedica especial atenció a les obres de l’arquitecte Pere Caselles amb motiu de la programació extraordinària de l’Any Caselles, ha rebut prop d’un centenar de visites des de primers de juny en una de les rutes que ofereix l’agència Reus Promoció i que es repeteix cada dissabte al matí. Pel que fa a la procedència, un 95% de les persones han estat catalans.

L’Ajuntament de Reus dedica aquest any 2018 a recordar i estudiar la vida i l’obra de l’arquitecte Pere Caselles Tarrats (Reus, 1864-1936), un dels principals responsables de la transformació urbanística de la ciutat en l’ampli període que va de finals del segle XIX fins al primer terç del XX. Caselles és reconegut com l’autor de quasi una cinquantena d’edificacions realitzades a la ciutat en aquests anys, de les quals, vint-i-sis estan catalogades com a modernistes.

En el marc de la programació de l’Any Caselles, el passat mes de juny l’agència Reus Promoció va presentar una nova proposta de turisme cultural, la Ruta del Modernisme 'Reus 1900', una visita dinamitzada que es realitza tots els dissabtes a les 11:30 h. Aquesta és una ruta guiada pensada per descobrir Reus seguint el fil conductor del Modernisme i conèixer la ciutat a través de les obres i els personatges que van configurar Reus com a escenari modernista. Entre aquests noms propis, i en la celebració de l'Any Caselles, s’ha volgut destacar d’una manera molt especial l’obra d’aquest arquitecte reusenc, que s’ha posat en valor a la nova ruta donant-li un protagonisme especial, al costat dels grans noms vinculats a la història del modernisme de Reus, com Domènech i Montaner i Gaudí.

Durant l’itinerari els visitants s’apropen de forma molt amena i participativa a les obres modernistes més destacades de Reus, coneixent, mitjançant diferents recursos, les anècdotes més destacades de la brillant època del Modernisme a la ciutat. En el decurs de la visita es desvetllen els secrets d’algunes de les obres més emblemàtiques de l’arquitecte Caselles, com les Escoles Prat de la Riba, la casa Punyed, la casa Tomàs Jordi, la casa Codina i la casa Laguna, entre d’altres.

Perfil dels visitants

Un 95% dels visitants eren catalans, i entre ells un 58% procedien de la ciutat de Barcelona i demarcació, seguits dels visitants que procedien de les comarques de Tarragona (18%) i dels ciutadans de Reus (18%).

tracking