Diari Més

Medi Ambient

La futura ordenança d'animals serà sotmesa a votació a l'octubre

El Col·legi de Veterinaris, entitats animalistes o l’ONCE hi han col·laborat

La ciutat compta amb diversos parcs d'esbarjo per a mascotes.

La futura ordenança d'animals serà sotmesa a votació a l'octubreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La futura ordenança de protecció, benestar i convivència amb els animals de companyia i la fauna urbana a Reus es portarà a votació aquesta tardor, molt probablement a l’octubre. Així ho concreten fonts municipals al Diari Més, un cop la feina duta a terme per l’elaboració del document ha permès recollir l’ok de la majoria de grups municipals. L’Ajuntament va engegar a finals de maig una consulta pública relacionada amb la redacció del text. En aquest sentit, les mateixes fonts precisen que la confecció de l’ordenança ha comptat amb la col·laboració d’ens com el Col·legi de Veterinaris i entitats animalistes, i que l’ONCE també hi ha fet aportacions en el capítol referent als gossos pigall.

Entre els aspectes que regularà l’ordenança hi ha la tinença de gossos de races considerades potencialment perilloses o la venda ambulant d’animals. El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, explicava fa algunes setmanes a aquest rotatiu que «incorporarem els drets i deures en la convivència: el tema dels gossos potencialment perillosos s’afegeix i no caldrà anar a la llei de Catalunya».

Pel que fa a la venda ambulant, quedarà prohibida. «La voluntat que tenim és actualitzar l’ordenança en molts aspectes, i aquest és un d’ells», afegia Rubio, que recordava que «ja fa uns anys, per exemple, que les botigues que venen animals no els poden tenir exposats». Aquest canvi que es produirà a la normativa no hauria d’afectar les parades del Mercat de Marxants orientades a aquest sector, que podran vendre articles vinculats als animals.

tracking