Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Reus té a la venda 32 solars, naus industrials, locals i edificis

L’antiga fàbrica Pich Aguilera, les oficines del CEPID o parcel·les del CIM del Camp, el Tecnoparc i Mas Batlle estan disponibles

Una imatge d'arxiu de les instal·lacions de la fabrica Pich Aguilera, ubicada a President Companys.

L'Ajuntament de Reus té a la venda 32 solars, naus industrials, locals i edificisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El catàleg d’immobles municipals de Reus manté disponibles un total de 32 espais de diferents àmbits, propietat de l’Ajuntament o d’alguna de les societats municipals i a disposició de les empreses i particulars interessats. En detall, es tracta de quatre solars per a usos industrials o de serveis, una nau industrial, dos locals, 23 solars residencials i dos edificis. Els mecanismes d’adjudicació són diversos i van des de la venda a la concessió passant pel lloguer, depenent de les particularitats de cada cas. Entre les construccions que s’ofereixen hi ha les oficines del CEPID o l’antiga Pich Aguilera, sobre la qual el govern havia anunciat al 2017 més d’un interès. També diversos baixos a la plaça de la Patacada o terrenys al CIM del Camp, el Tecnoparc i el polígon Dyna, entre altres.

L’Ajuntament va posar en marxa el catàleg d’immobles municipals a dinals de l’any 2013. En el moment de l’activació, aplegava un total de 56 espais valorats en 70 milions d’euros, amb la voluntat de generar contactes amb el sector immobiliari per donar a conèixer el nou recurs i generar sinergies. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, explicava llavors, durant la presentació d’aquesta eina, que crear-la «és una qüestió d’eficiència i de transparència, en tant que es possibilita que tothom accedeixi a la informació en igualtat de condicions, posant-la fàcilment a l’abast de tothom». Accedir al catàleg és possible a través de l’adreça www.reus.cat/immobles.

Entre els 56 immobles que s’oferien llavors i els 32 que es troben ara fent la consulta del mateix catàleg n’hi ha 24 de diferència. Fonts municipals consultades no aclareixen si el marge entre xifres es correspon amb espais que han estat col·locats o simplement han deixat de formar part del catàleg. Tampoc no precisen si els 32 espais que hi figuren són tots els que estan disponibles ni la quantitat econòmica que acumula en aquest moment el catàleg d’immobles municipals.

Els primers moviments, al 2016

El catàleg no es va desprendre de les primeres parcel·les fins pràcticament tres anys després de fer-se públic. Des del 2013 i fins llavors, no havia registrat cap canvi. Al 2016, els números 17, 19 i 21 del complex de Redessa 3 van passar a mans privades arran del procediment que subhasta obert per la mateixa societat. Amb la seva venda, les arques municipals van ingressar 89.030,70 euros més IVA per parcel·la, xifra que deixava un global de 267.000 euros més IVA pel conjunt de les tres. En detall, es tractava de solars industrials emmarcats en el context del polígon Mas Bertran, entre els carrers de Castillejos i Apel·les Mestres, amb una superfície de parcel·la individual de 615,15 metres quadrats.

Terreny de serveis o residencial

Pel que fa a la radiografia actual del catàleg, en el cas concret dels solars residencials, n’hi ha d’ubicats a diferents punts del municipi. El catàleg recull terrenys a Mas Vilanova, el barri Juroca, Mas Iglesias, Mas Abelló, Xalets Quintana, Blancafort, el camí dels Morts, Aigüesverds, el barri Montserrat i la zona de les clarisses.

L’Ajuntament ha tret a concurs darrerament algunes porcions de reduïdes dimensions d’aquest tipus en el marc d’operacions vinculades a la construcció d’habitatges. En l’apartat de sòl industrial, n’hi ha de disponible als polígons CIM del Camp, Dyna, Tecnoparc i Mas Batlle. El Catàleg també recull dues naus industrials a Redessa 2, però el complex va anunciar fa poques setmanes haver assolit l’ocupació plena de les seves instal·lacions.

tracking