Diari Més

Cs Reus durà la pancarta de l'Ajuntament al contenciós administratiu

La formació presentarà, al setembre, un recurs al jutjat basant-se en una sentència del TSJC que ha fet retirar símbols partidistes a Sant Cugat del Vallès

El portaveu del grup municipal taronja, Juan Carlos Sánchez, en la roda de premsa.

Cs Reus durà la pancarta de l'Ajuntament al contenciós administratiuMónica Pérez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans (Cs) Reus presentarà un recurs al jutjat contenciós administratiu de Tarragona per reclamar la retirada de la pancarta deLlibertat presos políticsque torna a penjar de la façana de l’Ajuntament després que, divendres 10 d'agost, militants i simpatitzants de la formació taronja la retiressin accedint al balcó des del Mercadal i membres del consistori tornessin a instal·lar-la al lloc. El portaveu del grup municipal taronja, Juan Carlos Sánchez, ha explicat que Cs Reus «durà als jutjats la nova col·locació de la pancarta». Ho farà emparant-se en una recent resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que censura l’exhibició d’elements considerats partidistes a espais públics i en un procés similar, precisament, al que s’ha dut a terme a l’Ajuntament de Sant Cugat i que ha desembocat en aquesta sentència. En coincidir l’afer de la pancarta amb l’agost, un mes inhàbil als jutjats, el recurs l’interposarà Cs al setembre.

El portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizona, havia avançat dilluns, en aquest mateix sentit, que el partit sospesa denunciar l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, per prevaricació arran que la pancarta torni a lluir a la façana del palau municipal. Sobre aquest punt, Sánchez ha aclarit que «a nivell autonòmic, la formació decidirà què vol fer si hi veu recorregut i base», i que el recurs al contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Reus no estarà vinculat a aquest pas.

El mateix Pellicer també va fer pública, el 10 d’agost, la determinació de denunciar davant els Mossos d'Esquadra tant la retirada de la pancarta «per defensar els interessos de la institució municipal» com també «amenaces a l’alcalde» que assegura haver rebut durant la trifulga que els fets van desencadenar al Mercadal. Sánchez ha assegurat, sobre aquest pas, que «caldrà veure on arriba la denúncia» i ha mostrat la voluntat d’assistir a la Comissió Informativa de Transparència que el batlle va avisar que convocaria al setembre, segons el mateix Pellicer explicava, «per analitzar la conducta del personal electe i eventual del grup municipal de Cs i perquè aquesta prengui les decisions oportunes». Sánchez ha explicat que hi vol ser «per preguntar per què dos treballadors eventuals del PDeCAT i ERC van tornar a col·locar la pancarta» i ha detallat que «un treballador nostre a qui s’ha acusat de participar en això simplement estava esmorzant a la plaça i, com molta gent, va aturar-se a mirar què passava».

«No trenquem la convivència sinó el silenci»

El portaveu del grup municipal de Cs ha precisat que la retirada de la pancarta deLlibertat presos polítics«formava part d’una campanya que està fent el partit a Catalunya» i que «d’aquest acte en concret vam assabentar-nos el dia abans». També que en els fets van participar «militants i simpatitzats» i que dos regidors, el mateix Sánchez i Guillem Figueras, «vam acudir al Mercadal a presenciar-ho», sempre «sense que hi hagués cap tipus de violència». I ha convidat Pellicer a «revisar les imatges i les càmeres de l’Ajuntament per veure qui el va amenaçar, perquè nosaltres no sabem qui és però serà segur una persona aliena a Cs». «Possiblement fos un ciutadà, un treballador que passava per allà i que, com molts, ja està fart», ha dit.

Juan Carlos Sánchez ha recordat que «Cs va ser el partit més votat a les darreres eleccions, un fet que no pot ignorar-se perquè indica que la majoria de veïns de Reus no són independentistes». I que «ens han titllat de feixistes, neonazis, autoritaris, violents, de generar odi i de trencar la convivència» quan «qui trenca la convivència és qui ha posat una pancarta que no representa tots, qui embruta la via pública, qui polititza la festa i qui ignora la neutralitat dels espais públics». «Ciutadans no trenca la convivència sinó que trenca el silenci per dir que ja n’hi ha prou», ha valorat, i ha avançat que «si un dia Ciutadans governa aquesta ciutat, i si un dia jo en sóc responsable, garanteixo a tots els veïns que mantindré aquesta neutralitat que ara falta».

tracking