Diari Més

Cs analitza denunciar l'alcalde Carles Pellicer per prevaricació

La formació anuncia el pas després que el batlle assegurés que denunciaria davant Mossos la retirada de la pancarta dels presos polítics i amenaces

Carlos Carrizosa, en una imatge d'arxiu.

Cs analitza denunciar l'alcalde Carles Pellicer per prevaricacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans no descarta presentar una denúncia per prevaricació contra l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, després que aquest anunciés divendres que acudiria als Mossos d’Esquadra quan simpatitzants de Cs van despenjar la pancarta de Llibertat presos polítics i un llaç groc de la façana del palau municipal. Així va concretar-ho ahir, en roda de premsa, el portaveu parlamentari de la formació taronja, Carlos Carrizosa.

Carrizosa va dir que seguiran donant suport a tota acció ciutadana que serveixi per «assegurar l’acompliment de les ordenances» i la «neutralitat» als edificis institucionals i lamentava que diversos governs municipals són «còmplices» de fets denunciables, perquè no els multen. Va citar, com a exemple, que quan un particular penja del seu balcó una banderola o es posa un llaç a la solapa de la jaqueta que du «fa ús del seu dret a la llibertat d’expressió». «Ara bé, quan ho fa un Ajuntament, apropiant-se d’una ideologia en contra de part de la seva població, llavors està vulnerant greument els drets fonamentals dels ciutadans», va assenyalar.

Pellicer va anunciar divendres dues denúncies: una «per defensar els interessos de la institució municipal» després que el cartell fos despenjat, i una altra per «amenaces a l’alcalde» perquè «he intentat posar pau, i he intentat separar la gent per evitar més agressions i violència» i «la resposta d’aquest escamot de provocació ha estat amenaçar-me i injuriar-me».

L’ordenança de civisme

El grup municipal de Cs a Reus havia reclamat a principis d’any, a través d’una instància registrada a l’Ajuntament, la retirada de diverses pancartes a favor dels presos instal·lades en diferents punts i també la del mateix palau consistorial i que divendres va ser despenjada. En l’argumentari de la instància, la formació feia referència bàsicament a dos articles inclosos en l’ordenança de civisme del municipi i sol·licitava així a l’alcaldia que els apliqués i, per tant, instés els propietaris dels immobles –la seu d’Òmnium, l’anterior del PDeCAT i un edifici del Mercadal, així com el mateix Ajuntament– a dur a terme la retirada dels cartells. En detall, un dels articles de l’ordenança de civisme a què apel·lava el grup municipal de Ciutadans és el número 34, que regula «conductes prohibides», en l’apartat b. Aquest marca la prohibició d’«estendre roba bruta o rentada o altres objectes que agredeixin l’estètica urbana que, per la seva situació i orientació, siguin visibles des de la via pública, a les obertures de les cases i en baranes de terrats i balcons». Un altre és el 16, referent a «normes de conducta» i dins el capítol V, que parla de la «degradació visual de l’entorn urbà». En concret, el 16.2, que diu que «les persones propietàries o titular d’immobles hauran de complir l’obligació de mantenir les parets i les façanes sense que hi consti cap tipus d’anunci, exceptuant els que facin referència a la professió o l’activitat que s’hi desenvolupi».

Crear un Comitè Antifeixista

La CUP va congregar ahir al vespre, a la plaça del Teatre, una cinquantena de persones per explorar la possibilitat de crear un Comitè de Solidaritat Antifeixista a Reus. Al desenllaç de l’assemblea, la convocatòria de la qual es va difondre divendres coincidint amb l’afer de la pancarta, el regidor Edgar Fernández explicava que «l’experiència d’altres municipis ens va animar a impulsar un espai antifeixista» perquè «els fets obliguen a la gent a organitzar-se», tot i que aclaria que «en cap cas no es tracta de fer milícies urbanes sinó de generar espais». La conclusió, «farem xerrades per analitzar com s’està organitzant el feixisme a Catalunya i veurem quanta gent té ganes de fer coses i quanta no».

tracking