Diari Més

Laboral

La plantilla del Sant Joan se sent «desemparada» des de l'anunci del consorci

El Comitè d’Empresa ha rebut «informacions extraoficials en relació a un no pagament, per part del CatSalut, del concert del juliol» i vol «transparència»

L'interior de l'Hospital Sant Joan de Reus, en una imatge d'arxiu.

La plantilla del Sant Joan se sent «desemparada» des de l'anunci del consorciOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Joan denuncia públicament la «situació de desemparament» que «ve patint» el centre «des que es va anunciar, per part del conseller Comín, la certesa de la creació d’un consorci que resoldria la problemàtica» al mateix Sant Joan. En un comunicat, la plantilla lamenta que el dèficit que arrossega, també aquest 2018, suposa «una sagnia econòmica que situa l’hospital en causa de dissolució, amb el perjudici que això provoca a la població de les comarques de Tarragona i als treballadors».

La cobertura, detallen, «s’està veient afectada per les retallades de l’Ajuntament de Reus», les quals localitzen en «tancament de llits, tancament de serveis i la darrera acció, el tancament d’un accelerador lineal». A aquests punts, explica el Comitè d’Empresa, s’hi afegeix també «manca de personal per realitzar la feina correctament –ratis insuficients– i temporalitat del 41% quan no hauria de sobrepassar el 10% segons les indicacions de la Unió Europea».

Ni Llauradó ni Pellicer

En la mateixa nota, el Comitè d’Empresa concreta que «hem rebut informacions extraoficials en relació al no pagament, per part del CatSalut, del concert corresponent al mes de juliol, del qual no tenim cap informació per part de la direcció de l’Hospital ni de la presidenta del Consell d’Administració, Noemí Llauradó, ni del responsable final, que és l’Ajuntament de Reus i Carles Pellicer».

«La manca d’informació al Comitè d’Empresa i als 1.300 treballadors de l’Hospital Sant Joan provoca especulacions, presumpcions, preocupació i incertesa sobre el futur dels treballadors i de la sanitat del territori», apunta la plantilla que, a través del Comitè d’Empresa, manifesta que «exigim transparència real, una solució definitiva per a que la sanitat deixi de ser un negoci i que compleixi la seva missió: protegir la salut de la ciutadania». «Reclamem que el Comitè d’Empresa estigui pensament informat de tots els moviments que comporti aquest procés de canvi, sigui quin sigui», conclou el comunicat.

Tres anys de marge

El protocol d’intencions per la creació i posada en marxa del consorci anunciat amb el CatSalut i que havia d’agafar les regnes de l’Hospital Sant Joan de Reus es va signar a l’octubre del 2017 i no s’ha materialitzat en res encara. L’acord tindrà una vigència màxima de tres anys. En la darrera visita a Reus, la consellera de Salut, Alba Vergés es limitava a precisar que el consorci començarà a caminar «en els propers mesos» i eludia reiteradament concretar-ne els terminis. Tampoc no detallava si el consorci assumirà el dèficit del 2018.

tracking