Diari Més

Societat

680 quilòmetres i 35 hores en bici per recollir fons contra l'esclerosi múltiple

Un reusenc pedalarà ‘non stop’ fins a Puertollano

José María Moya ha activat el repte amb Idibell i EMxarxa.

680 quilòmetres i 35 hores en bici per recollir fons contra l'esclerosi múltipleCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedalar per l’esclerosi múltiple. És el desafiament que afrontarà, en pocs dies, José María Moya. Aquest veí de Reus, electricista de professió, amb 44 anys i 4 d’afició a la bicicleta, ha traçat un recorregut non stop de 680 quilòmetres i gairebé 5.500 metres de desnivell acumulat entre Reus i Puertollano, la seva localitat natal, a Ciudad Real. Vol realitzar-lo sencer en menys de 35 hores. L’objectiu, recollir fons que aniran destinats a la Fundació Idibell, Institut d’Investigació Mèdica de Bellvitge, i EMxarxa de l’Hospital del Bellvitge per «poder donar un cop de mà a totes les persones que pateixen esclerosi múltiple».

El repte de Moya arrencarà el 7 de setembre al vespre, des de Reus, coincidint amb la gala de celebració de la Nit de l’Esport. A partir d’aquí, l’itinerari programat passa per València, Utiel, Iniesta, Villarrobledo, Tomelloso, Manzanares, Ciudad Real i finalitza a Puertollano. La previsió és completar la ruta durant la matinada del 9 de setembre, «en funció de les condicions climatològiques i també de com em trobi». Al ciclista l’acompanyarà una furgoneta de suport amb «dos bons amics» a bord. La convocatòria és oberta a tothom que, en algun tram d’aquests gairebé 700 quilòmetres, vulgui pedalar al seu costat.

Abans de prendre la sortida «he estat treballant aquest mes de juliol força dur» i «en el darrer entrenament, vaig arribar a fer 23 hores seguides», explica Moya al Diari Més, i diu que, en el camí entre Reus i Puertollano, «no dormiré i m’aturaré cada 4 hores per estirar i intentaré menjar damunt la bici sempre que sigui possible». Disposarà de roba, aliments i una bicicleta més lleugera que han estat cedides per aquest projecte –com també la furgoneta– de part de diferents empreses que han posat el seu granet de sorra a la causa d’inici. I és que la finalitat d’aquesta prova no és esportiva: el diagnòstic d’esclerosi múltiple a un familiar proper, fa anys, ha portat ara Moya a engegar aquesta iniciativa, sota el nom PedalEMos por ellos per «col·laborar en la investigació de la malaltia, que no té cura».

Localització GPS al recorregut

Moya durá a sobre i en tot moment un localitzador GPS que, a través d’un link que activarà uns dies abans de pujar a la bici, permetrà seguir-lo durant el seu recorregut. També difondrà informació d’on es troba i de les seves sensacions a través de Facebook. Per respondre al projecte de suport a la recerca sobre l’esclerosi múltiple i ajudar econòmicament, qualsevol que vulgui fer una aportació ha d’adreçar-se al departament legal de la Fundació Idibell, als números 932607282 o 932602654, o al correu legal@idibell.cat. José María Moya ha previst, en aquest sentit, tota la documentació necessària amb la mateixa Idibell i recorda que «tot el procés és legal» i que «els diners aniran a parar directament allà, jo únicament em dedicaré a pedalar».

tracking