Diari Més

Judicial

Els 115.000 euros recuperats en el cas Tecnoparc s'invertiran a Redessa 1

La xifra tornada per Cunillera i Bergadà, ingressada a l’empresa municipal al juny, millorarà parets i terres al centre d’empreses

Una imatge d'arxiu de l'accés a les instal·lacions de Redessa.

Els 115.000 euros recuperats en el cas Tecnoparc s'invertiran a Redessa 1Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 115.000 euros que Redessa va ingressar, al juny, vinculats al cas Tecnoparc revertiran, finalment, en millores a les instal·lacions del centre d’empreses de Redessa 1. Fonts municipals han confirmat al Diari Més que la previsió és desdicar la xifra «a finançar algunes inversions i millores a equipaments i naus» d’aquest complex al Camí de Valls, l’execució de les quals podria iniciar-se en qüestió de setmanes.

Els diners es corresponen amb les quantitats consignades al jutjat, al març del 2017, per l’expresident de la societat Tecnoparc, Àngel Cunillera –81.273 euros–, i per l’exregidor i exconseller de la mateixa, Jordi Bergadà –33.923 euros–, arran de la denúncia que Ara Reus va presentar a 2012 per presumptes delicte societari, falsedat documental i delicte contra l’administració pública per haver facturat serveis professionals al Tecnoparc que no s’haurien pogut acreditar. A principis de juny, els exactament 115.187,74 euros van passar a les arques de Redessa i, des de llavors, esperaven definir el seu destí, el qual s’ha concretat en intervencions a Redessa 1.

En aquest sentit, el regidor d’Ara Reus Daniel Rubio recorda que, fa dos mesos, «van recuperar-se uns diners públics que s’ha demostrat que es van cobrar de manera irregular», i destaca «Ara Reus com a dinamitzador que uns 115.000 euros tornin a l’Ajuntament i que, aquests diners, que són de Redessa, vagin destinats a l’objecte que té l’empresa de promoció econòmica de la ciutat». Des de la formació, afegeix Rubio, «apostàvem per fer algunes millores als espais de Redessa 1, que són els més antics i que necessitaven infraestructures per albergar emprenedors i empresaris de la ciutat i la comarca, i que aquest sigui un lloc còmode, preparat, amb les últimes tecnologies i que faciliti al màxim el dia a dia». «Qualsevol ajuda que es pugui adreçar a la promoció econòmica, també la celebrem», conclou el portaveu del partit municipalista.

En detall, fonts municipals expliquen, sobre el projecte que es durà a terme a Redessa 1 amb aquests 115.000 euros, que les actuacions contemplen «renovar terres i millorar parets –la pintura i la insonorització–, entre altres». I que la voluntat és, «en definitiva, millorar Redessa 1 com a espai d’impuls a l’emprenedoria». Aquesta era precisament la intenció que havia fet pública Ara Reus des de la seu del carreró del Castell al moment d’anunciar el retorn efectiu de la xifra, la qual va entrar als comptes com a ingrés extraordinari, en previsió que el consell d’administració de l’empresa municipal, el conseller delegat o altres mecanismes en determinessin el futur.

Ara Reus i Ajuntament s’aparten

Ara Reus ja va presentar escrit sol·licitant apartar-se de la causa l’any passat, complint amb el compromís assolit d’inici que «si es tornaven els diners a la ciutat, que és el que buscàvem, no hi continuaríem». El mateix pas el va fer al juny l’Ajuntament de Reus, que «perseguia el reintegrament de l’import» i, un cop això ha ocorregut, «desisteix de continuar a la causa».

tracking